• Publicistklubben

Här kan du se Quick-debatten från Sundsvall

På tisdag den 18/9 diskuterades mediabevakningen kring Thomas Quick/Sture Bergall på Publicistklubben i Sundsvall. Det var fullsatt när Kjell Carnbro ledde samtalet med Jenny Küttim, Anna-Clara Asplund och Patric Sellén i panelen.
I publiken fanns bland andra Pelle Svensson, flera journalister som bevakat Johan-fallet och informationschefen hos polisen i Västernorrland, Börje Öhman.

Jenny Küttim, kollega till Hannes Råstam, berättade om arbetet med tevedokumentärerna och boken om Sture Bergwall.
Patric Sellén, journalist från Sundsvall ägnade sig åt självrannsakan och medgav att han och kåren i stort har en övertro på auktoriteter, samt att ”vi tyckte det var så häftigt med en seriemördare, vi ville tro att det var sant”.
Anna-Clara Asplund, mamma till Johan Asplund, ett av Quicks påstådda offer, berättar om hur hon uppfattade mediabevakningen kring fallet. Hon trodde aldrig att Quick var skyldig.

Här kan du se debatten, vi ber om ursäkt för det dåliga ljudet:

Mer från PK Södra Norrland
PK-DEBATT 11/11: Facebook möter publicisterna

Publicistklubbens debatt 11/11: Läs mer

Debatt om Mittmedia-affären i Sundsvall

Sveriges största mediabolag köper upp Sveriges största lokaltidningskoncern. Vad kommer det betyda för de lokala läsarna och den lokala journalistiken? Kommer de vita fläckarna på mediekartan breda ut sig än… Läs mer

En kväll om utrikesjournalistik i samarbete med Reportrar utan gränser och SJF

Läs mer

Debatt i Sundsvall om idrott och journalistik

Publicistklubben Södra Norrland bjuder in till AW med debatt om sportjournalistik! Måndag 4 juni klockan 18:00 Restaurang Oscar, Sundsvall Idrotten och sanningen I april slog bomben ner i idrotts-Sverige. Det… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem