Se debatten: Går näthatet att stoppa?

12 februari 2013

in Nyheter, PK Stockholm

Se gårdagskvällens debatt om näthat på Café Panorama på Kulturhuset i Stockholm.I panelen (från vänster till höger): Linda Hjertén, reporter på Aftonbladet, Mats Dagerlind, krönikor på Avpixlat, Sakine Madon, politisk redaktör på Norran, Katarina Mazetti, författare.
Samtalsledare: Stina Dabrowski, PK-ordförande
Läs också Publicistklubbens enkät med nio redaktioner om skillnader i hur man modererar kommentarsfälten.

Tidigare på kvällen drabbade SVT:s vd Eva Hamilton och UR:s vd Erik Fichtelius samman i en duell om utbildningsradions framtid.

Av Christina Kennedy


 • http://demokratbloggen.blogspot.com/ Demokratbloggen

  Ni bekräftar er egen inskränkthet här! Ni är inte bara emot nedvärderande uttryck mot er, ni hindrar även rationella argument att komma fram, alltså har ni ingenting att säga till ert försvar att ni själva triggar fram ett hat mot er.

  Så fort man kommer med ett rationellt argument räknar ni det som rasism kan jag tro och därmed är den demokrati som ni säger er vurma om absolut ingenting värt, det bevisar ni ju själva i hela ert odemokratiska agerande.

  Min tidigare kommentar fick inte komma fram, och inte den här heller kan jag tro. Men den förra kommentaren var en kommentar helt utan vare sig rasism eller okvädingsord och ändå fick den inte publiceras, och det var för att jag talade om sanningen om muhammedanismen. Då upplevs man som rasistisk i era hönshjärnor!

  Där fick ni ett uttryck att ta fasta på (hönshjärnor), så det använder ni väl, kan jag tro!

  • Christina Kennedy

   Hej! Din tidigare kommentar höll sig inte till ämnet och därför blev den inte publicerad. Mvh Webbredaktören

   • http://demokratbloggen.blogspot.com/ Demokratbloggen

    Ämnet handlade ju om näthat, eller hur?

    Vad jag ville ha fram är att oavsett vad man än skriver så kommer man inte fram om man inte är PK, och det är inte politiskt korrekt att varna för islam, och då får jag svaret att jag inte håller mig till ämnet, alltså ett bra sätt att avfärda en kommentar.

    Men ni märkte tydligen att jag blev förbannad av den behandlingen, och även nu när jag får se att jag inte håller mig till ämnet bara för att jag ville vara saklig och beskriva vad det är ni kastar i papperskorgen.

    Det är ju lätt att avfärda en kommentar genom att påstå att jag inte håller mig till ämnet. På det här sättet får ingen annan läsa vad jag faktiskt skrev, utan de får tro på ert ord om att jag inte håller mig till ämnet, och det är ju sådant som är GRUNDEN till näthatet!

    Det var ju det som var min poäng!

    Och till sist blir folk så frustrerade att de tar till oförskämdheter, för det kommer ändå inte att publiceras, tänker de och samtidigt får de in en spark så att det gör ont tillbaka!

    • Christina Kennedy

     Hej igen! Ditt inlägg handlade inte om näthat utan dina tankar om en religion. Den här kommentaren handlar däremot om ämnet näthat och blir därför godkänd. Med vänlig hälsning, Webbredaktören.

     • http://demokratbloggen.blogspot.com/ Demokratbloggen

      Man kan undra hur mycket Dabrowski höll sig till ämnet när hon kallade Avpixlat för rasistsajt?

      Hon höll sig inte till ämnet när hon uttalar saker som är direkt osanna. Rasism är när man kränker någons etnicitet, men så talar man om Avpixlats engagemang mot islam som exempel på denna förmenta rasism.

      Åter igen ett exempel som retar folk, och i det sammanhanget skrev jag Mao-citatet som blev refuserat och som går ut på att man ska veta vad man säger innan man yttrar sig. Det gäller naturligtvis Dabrowski också!

      Vad jag vill ha fram är att näthatet triggas av osanningar som journalister vidarebefordrar utan att blinka.

      Jag uttalade mig om en ideologi som du bekvämt kallar för religion och fick inte komma fram, Dabrowski uttalar sig om sina personliga tolkningar av vad rasism kan tänkas vara, och hon är moderator!

 • Pingback: Flirtar PK-Eliten med Dagerlind? Flirtar M med SDs väljare? Ska blogg ha ansvarig utgivare? | Helena Palena

 • Pingback: Emma i skrubben « Malte on the Roxxx

 • Pingback: Censur på entrepenad | Medieterassen

 • Pingback: Förhandsmodererade kommentarer inte lösningen | Kraschkurs

 • Pingback: Söndagskrönika: Vår tids hästkött « Snaphanen

 • Pingback: Julia Caesar: Vår tids hästkött « Bojkotta Aftonbladet

 • Manne Monvall

  najs att ni lagt upp det på youtube! Visste inte att ni kände till sajten!

Previous post:

Next post: