• Publicistklubben

Årsboken 2012: PK Södra Norrland rapporterar

Rapport från PK Södra Norrland:

Medlemsutvecklingen för PK södra Norrland går stadigt uppåt.  2010 var vi 109 – till idag 179 betalande medlemmar och aktiviteten är stor. Några debattkvällar har vi tv-sänt via Publicistklubbens webb.Även under 2012 har vi varit i Östersund och i Örnsköldsvik förutom i Sundsvall.

  • Januari – i Sundsvall (David Lagercrantz om Zlatan-boken) och Östersund (Journalistiken i en föränderlig värld med Thomas Peterssohn, Mittmedia och CamillaWahlman, SR Jämtland)
  • Mars – Mittmedias överrock med bl a Annakarin Lith (Sundsvall)
  • April – Årsmöte samt Triss i professorer från Mittuniversitetet med fingrarna i mediapolitiken (Wadbring, Strömbäck, Nord) (Sundsvall)
  • Maj – Time-out för sportbevakningen? (Örnsköldsvik)
  • September – Cirkus Quick (Jenny Küttim, Anna-Clara Asplund, Sture Bergwall (band), Patric Sellén) (Sundsvall)
  • Oktober – Mediaetik (Torbjörn von Krogh, Helena Giertta, Täppas Fogelberg, Ola Sigvardsson)
  • November – Så mycket bättre med ännu mer spara? Bosse Svensson, mktmedia och Jonas Nordling SJF (Östersund) och i Örnsköldsvik: Vad gillar kommunalråden media? (Kommunalråden i Umeå resp Örnsköldsvik Lennart Holmlund och Elvy Söderström)
  • December – Glöggmingel med PK:s Stina Dabrowski och stå-upp med Edgar Mirjamsdotter (Sundsvall)Publicistklubben södra Norrland har även engagerat oss i den iranska journalisten Maryam Sheiki, bosatt i Stöde, som till slut under 2012 fick uppehållstillstånd i Sverige.

Under 2013 har vi hittills debatterat Rakel (polishuset i Sundsvall), hört Martin Schibbye och Johan Persson (med Ludvig Nordströmsällskapet) samt diskuterat landshövdingens roll i Mittuniversitetets omlokalisering med densamme (Härnösand). Under årsmötet (mars) debatt om reträtten från norr – med TTs redaktionschef Mats Johansson och författaren/frilansjournalistenPo Tidholm. Nästa debatt blir i mitten av april.

Publicistklubben södra Norrland har även ny-inrättat lokalt stipendium. Det kommer att utlysas våren 2013.

Styrelsen under året: Lotte Nord (ordf), Kjell Carnbro (kass), Marcus Melinder (sekr), Karin Bångman (led), Urban Hamid (led), Elin Holmberg (led), Sofia Mirjamsdotter (led), Sara Ödmark (led).

Årsboken finns att ladda ned i sin helhet här.

 

Mer från PK Södra Norrland
Debatt om Mittmedia-affären i Sundsvall

Sveriges största mediabolag köper upp Sveriges största lokaltidningskoncern. Vad kommer det betyda för de lokala läsarna och den lokala journalistiken? Kommer de vita fläckarna på mediekartan breda ut sig än… Läs mer

En kväll om utrikesjournalistik i samarbete med Reportrar utan gränser och SJF

Läs mer

Debatt i Sundsvall om idrott och journalistik

Publicistklubben Södra Norrland bjuder in till AW med debatt om sportjournalistik! Måndag 4 juni klockan 18:00 Restaurang Oscar, Sundsvall Idrotten och sanningen I april slog bomben ner i idrotts-Sverige. Det… Läs mer

Publicistklubbens integritetspolicy – i enlighet med GDPR

Publicistklubbens integritetspolicy Allmänt I Publicistklubbens integritetspolicy för personuppgifter beskrivs vilka uppgifter föreningen samlar in, varför vi samlar in informationen, hur du kan ha kontroll över informationen som sparas av oss… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem