• Publicistklubben

PK-DEBATT: Facebook-bossarna krävs på svar

Facebook möter publicisterna

Vän eller fiende? Facebook är en enorm maktfaktor som har förändrat medielandskapet för alltid.
Samtidigt har företaget varit nästintill omöjligt att ansvarsutkräva för journalister – anonymt, undvikande och obenäget att svara på frågor. Men ett allt mer pressat Facebook har tvingats ta kliv fram i offentligheten.
Sverige-chefen Sam Rihani, policyansvarig Janne Elvelid och chefen för mediesamarbeten John Severinson kommer till Publicistklubben på måndag.
På scenen möter de två av Sveriges vassaste publicister: Karin Olsson, kulturchef och stf utgivare Expressen, och Jan Helin, mediedirektör SVT.
Facebook kommer att bli grundligt utfrågade, från scenen och, hoppas vi, från publiken. 
Erik Wisterberg, reporter på Breakit som bevakat Facebook i många år har laddat upp med en rad frågor till Facebooks Sverige-chef.
Debatten leds som vanligt av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg.


Missa inte en unik chans att grilla Facebook-cheferna. 
Kom till Södra Teatern på måndag 11 november. Dörrarna öppnar 17.30, debatten börjar som vanligt 18.30.

Vad skulle du vilja ha svar på? Skicka gärna in din fråga till oss. Mejla anna.gullberg@publicistklubben.se eller kontakta oss via vår Facebooksida: www.facebook.com/publicistklubben

Kan du inte vara på plats? Vi livesänder debatten på Publicistklubbens hemsida www.publicistklubben.se och på Facebook.

Ps. Hungrig efter jobbet? Södra Teatern har tagit fram ett erbjudande för Publicistklubbens medlemmar, serveras i båda barerna:
Soppa med bratwurst, potatis och lök (Veganalternativ finns)

Soppa och bröd 75 kr
Med en öl 124 kr
Med ett glas vin 158 kr

Varmt välkomna!

Publicistklubben Stockholm

Mer från Debatt
PK-DEBATT: Ager-Hanssens nya affärsplan sågas av Metrogrundarna

Metros ägare och nye utgivare, riskkapitalisten Christen Ager-Hanssen, fanns med på länk när Publicistklubben debatterade Metrohaveriet på måndagskvällen. Ager-Hanssen, efterlyst av kronofogden för skatteskulder, lanserade via Skype nya idéer om… Läs mer

PK-DEBATT LIVE: Metro, Mattsson och miljonerna

Läs mer

PK-debatt: Metro, Mattsson & miljonerna

Dags för höstpremiär av PK-debatt, boka in måndagskvällen 2 september i nya lokalen Södra Teatern. Publicistklubben har ett späckat program med en rad aktuella medieprofiler från avgångne chefredaktören Thomas Mattsson till nyblivne… Läs mer

PK-Debatt: När skiten träffar fläkten

Välkommen till PK-debatt 13 maj! Kvällens hedersgäst är Sanna Klinghoffer, årets vinnare av Publicistklubbens Stora Pris 2019. Från scen berättar hon om sina avslöjande dokumentärer och skakande reportage om IS-svenskar.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem