• Publicistklubben

PK:s årsmöte skjuts upp till hösten

Publicistklubben Stockholm flyttar fram årsmötet från april till september på grund av Coronasmittan. De nya bestämmelserna om förbud för folksamlingar över 50 personer avgjorde frågan.

– Med tanke på omständigheterna som råder kring bekämpningen av covid-19 så har styrelsen för PK Stockholm beslutat att skjuta årsmötet till höstens första debatt som hålls i september, säger Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg. 

PK Stockholms årsmöte är annonserat till 20 april, då nästa debatt också hålls. Den kommer precis som marsdebatten att genomföras utan publik i lokalen men livesändas.

Årsredovisning och verksamhetsberättelse kommer att distribueras till medlemmarna före 20 april, men själva årsmötet kommer att hållas först 7 september kl 17.00 på Södra Teatern, i samband med höstens första debatt.
Den av valnämnden föreslagna styrelsen kommer att fungera som en interimstyrelse fram till det uppskjutna årsmötet. 

Det innebär att interimstyrelsen från och med 20 april kommer att bestå av:

Ordförande: Robert Aschberg, Aftonbladet/TV3

Vice ordförande: Anna Gullberg, frilans

Sekreterare: Mats J Larsson, Dagens Nyheter

Programsekreterare: Katarina Andersson, TV4 & Breakit

Biträdande programsekreterare: Hugo Lavett, Banda Produktion

Biträdande programsekreterare: Evin Rubar, SVT

Klubbmästare: Inger Arenander, frilans

Skattmästare: Susanna Skarrie, Hem&Hyra

Medlemsansvarig: Kristina Thulin, TV4

Fondförvaltare: Clas Barkman, frilans

Kommunikationsansvarig: Rebecca Randhawa, SVT

Kommunikationsansvarig: Noa Bachner, Expressen

– Vi hoppas på medlemmarnas förståelse för styrelsens beslut. Det är omöjligt att genomföra ett demokratiskt genomfört årsmöte med en begränsning i deltagarantal, säger Robert Aschberg.

Styrelsen har undersökt möjligheterna att göra mötet till ett digitalt årsmöte men ser inte att det på ett säkert sätt går att tillgängliggöra det för alla som vill delta.

– Därför har vi istället beslutat oss för att skjuta på det, med valnämndens bifall, säger Robert Aschberg.

Mer från PK Stockholm
2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Tekniskt fel – hela sändningen läggs ut i efterhand

Vid måndagens livesända PK-debatt med rubriken Korrarna och Corona inträffade ett sändningsavbrott efter cirka 45 minuter. Tyvärr gick det inte att få upp sändningen igen. Debatten spelades dock in, och… Läs mer

LIVE PK-Debatt: Korrarna om Corona

När andra länder stänger gränser och klappar igen skolor, restauranger och butiker så väljer Sverige att hålla stora delar av samhället öppet. Internationella medier rapporterar både kritiskt och imponerat om den… Läs mer

PK-debatt: Så sköter medierna klimatbevakningen

Het aktivism eller sval granskning? PK tar tempen på klimatjournalistiken Debatt med Björn Wiman, kulturchef DN, Erika Bjerström, Klimatkorrespondent SVT, Matilda Nyberg, Expressens klimatredaktion. Samtalet leds av Mats J Larsson,… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem