• Publicistklubben

Wendela Hebbes Hus

I Södertälje har precis Wendela Hebbes hus öppnat. Huset var en gång en gåva från Lars Johan Hierta till Wendela Hebbe. Hon bodde i huset i 25 somrar ofta tillsammans med sin son med Hierta, Edward Faustman, och med sin dotter operasångerskan Signe Hebbe. Huset låg på 1980-talet i vägen för Astras expansion men monterades ner efter antikvariska principer. Nu är det återuppfört av föreningen Wendelas Vänner och skall bli ett levande kulturhus med journalistik i högsätet, eftersom Wendela ju var Sveriges första kvinnliga kontraktsbundna journalist på just Aftonbladet.

Huset är öppet varje vardag 10-17 – och på kvällar och helger för diverse programverksamhet.

För mer info, kontakta Per Eric Mattsson
Fax 08-55014711
Tel 08-55030584

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem