• Publicistklubben

Blix & Tornving satirvinnare

Vid satirtävligen den 18 maj åstadkom juryn, bestående av Albert Bonnier, Gabriella Ahlström och Leif Furhammar, följande motivering:

”1998 års satirpris går till kvällens farligaste, roligaste och showigaste framträdande nämligen Erik Blix och Mikael Tornving i Lokets ofarliga svada blir den trevligt anpassliga svenskheten brutal och otäck. Så kul ska man ha det när man verkligen drabbas av SATIR”.

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem