• Publicistklubben

Debatt: HOTEN MOT JOURNALISTERNA

Publicistklubben Södra Norrland arrangerar debatt tisdagen den 9 oktober, kl. 19.00 i Fälldinsalen på Mittuniversitetet i Sundsvall.

Medverkande är Täppas Fogelberg, programledare i Ring P1, Sveriges Radio, Semret Seyoum Gebremedhin, journalist från Eritrea och kollega med Dawit Isaak, Mikael Hellmyrs, en av studenterna bakom en rapport om hot mot dagstidningar samt (via länk) Maria Persson Löfgren, utrikeskorrespondent för Sveriges Radio i Moskva.
Pelle Sundberg, adjunkt i journalistik vid Mittuniversitetet, berättar om det sista internationella framträdandet som Anna Politkovskaja gjorde i Sundsvall i mars 2006.

Fem snabba frågor ställs också till Jerker Sjödin, ny aktör i tidningsbranschen i Sundsvall.

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem