• Publicistklubben

Debatt: Kina, OS och mänskliga rättigheter

Publicistklubben och Amnesty International bjuder in till debatt måndagen den 29 oktober 2007 kl 19.00 (OBS! tiden).
Café Panorama, plan 5 i Kulturhuset vid Sergels Torg. Dörrarna öppnas kl 18.00.
Ingång från huvudentrén på gatuplanet. Rulltrappa upp till plan 5.

Kl 19.00 Hur påverkas Kina av OS?
I panelen:
Chen Maiping, författare, översättare
Johan Lagerkvist, Utrikespolitiska Institutet
Cecilia Lindqvist, författare
Torbjörn Lodén, professor
Emma Sjöström, Kinasamordnare, Amnesty
Samtalsledare: Annika Ström Melin

Kl 20.00 Hur bevakar vi OS?
I panelen:
Lasse Anrell, Sportbladet, Aftonbladet
Ulrika K Engström, frilans, tidigare Kinakorrespondent SvD
Mats Johansson, redaktionschef, TT
Göran Sommardal, Kulturradion, SR
Albert Svanberg, Sporten, SVT
Samtalsledare: Stig Fredrikson

Debatten arrangeras av Publicistklubben och Amnesty International

Kvällens meny: Örtmarinerad fläsknoisette med portvinsstuvade champinjoner och kulpotatis och sallad för 100 kronor. Mat med glas vin 130, glas vin 40, starköl 45. Vegetariskt alternativ finns. Bordsbeställning enbart till PK:s kansli tel 08-669 61 24 (kl. 08.30–12.00). Bokningar kan inte göras via PK:s telefonsvarare. OBS! Gäster som bokat bord ska vara på plats senast kl 19.00.

Varmt välkomna!
Styrelsen

Nästa debatt: MÅNDAGEN DEN 12 NOVEMBER

Mer från PK Stockholm
Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd – Medlemsnytt Publicistklubben

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben Publicistklubben flyttar tillbaka till KulturhusetKulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer… Läs mer

Kallelse: Publicistklubbens årsmöte 7/9 på Södra Teatern

Publicistklubbens uppskjutna årsmöte hålls 7 september kl 17.00, med ett maximalt deltagarantal av 50 personer på plats och övriga deltagare via länk. Se nedan för instruktioner kring deltagande. Publicistklubben Stockholm… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Tekniskt fel – hela sändningen läggs ut i efterhand

Vid måndagens livesända PK-debatt med rubriken Korrarna och Corona inträffade ett sändningsavbrott efter cirka 45 minuter. Tyvärr gick det inte att få upp sändningen igen. Debatten spelades dock in, och… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem