• Publicistklubben

2008 års stipendier fördelade

Nu har Publicistklubbens Hiertanämnd fördelat 2008 års stipendier. Lars Johan Giertas stipendium på 50 000 kronor gick till frilansaren Oscar Hedin för att besöka tidningen Ziarul de Garda i Moldavien.

Sammanlagt fick 66 PK-medlemmar dela på nästan 1,5 miljoner kronor, vilket är rekord. Som vanligt har Hiertanämnden strävat efter en jämn fördelning mellan kvinnor och män och mellan de tre störstäderna och övriga landet. Fler frilansare än fast anställda har beviljats stipendium.

Här kan du läsa hela listan.

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem