• Publicistklubben

Hans Blix – svensken som hindrade FN att ställa sig bakom Irakkriget

Ledaren för FN:s vapeninspektörer i Irak  Hans Blix, tillika kärnvapenutredare, tidigare chef för FN:s Internationella  internationella atomenergiorgan, IAEA, och före detta utrikesminister (fp) berättar om sin syn på världsläget och sin roll i världsmediernas rampljus.

 Publicistklubbens medlemmar har chansen att samtala med Blix över en middag eller en öl, klockan 20.00 torsdag 14 februari. Plats: Stadshusverandan, Sundsvall. Möjlighet att beställa mat och dryck från Stadshusverandans meny. Eventuellt kan specialpris erbjudas, beroende på uppslutningen. Socialdemokraterna i Sundsvall har dessförinnan ett öppet möte där Hans Blix håller föredrag med början 18.30 i fullmäktigesalen i Stadshuset vid Stora torget. OBS Föranmälan krävs till PK:s träff! Anmäl dig senast måndag 11 februari, enklast per e-post till klas.leffler@allehanda.se eller tel 0611-554830.  

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem