• Publicistklubben

Webbstress hos PK Stockholm

PK Stockholm diskuterar nyhetsarbete under stressen från en ständigt uppdaterad webb. Hur gör man som papperstidningsredaktör? Den och många andra frågor diskuteras med bland andra Alexandra Hernadi, reporter Svenska Dagbladet och Anders Jonsson, reporter och krönikör Expressen. Utdelning av Publicistklubbens yttrande- och tryckfrihetspris till Anna Politkovskajas minne. 

VÄLKOMMEN TILL DEBATT Måndagen den 17 mars 2008 kl 20.00. Café Panorama, plan 5 i Kulturhuset vid Sergels Torg. Dörrarna öppnas kl 18.00. Ingång från huvudentrén på gatuplanet. Rulltrappa upp till plan 5.

NYHETER UNDER WEBBSTRESS
– nätets inverkan på traditionella medier

Kl 19.30

Utdelning av Publicistklubbens yttrande- och tryckfrihetspris till Anna Politkovskajas minne. Samtal med pristagaren.

I panelen kl 20.00
Alexandra Hernadi, reporter Svenska Dagbladet
Anders Jonsson, reporter och krönikör Expressen
Kalle Jungkvist, chefredaktör Aftonbladet.se
Linus Paulsson, chefredaktör DI.se
Anna Serner, VD Tidningsutgivarna

Samtalsledare: Stig Fredrikson, PK-ordförande

Kvällens meny: Kycklinggryta med grön curry och kokosmjölk och sallad för 100 kronor,

Mat med glas vin 130, glas vin 40, starköl 45. Vegetariskt alternativ finns. Bordsbeställning enbart till PK:s kansli tel 08-55 60 61 49 (kl. 08.30–12.00) Bokningar kan inte göras via PK:s telefonsvarare.

OBS! Gäster som bokat bord ska vara på plats senast kl 19.00.

Varmt välkomna!
Styrelsen

Nästa debatt: Måndagen den 14 april (lansering av PK:s Årsbok 2008).

Mer från PK Stockholm
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem