• Publicistklubben

Bilder och årsmöte i väst

OBS ny lokal: Ombyggnaden av Nefertiti blev mer omfattande än tänkt. Så mötet hålls på anrika Hotel Eggers!
Så styr färden mot Drottningtorget!

Publicistklubbens Västra krets hälsar välkommen till en kväll om bilder, årsmöte och prisutdelningar. Kvällens ämne: Bilder som berör. Två av Sveriges främsta unga prisbelönta fotografer visar delar av aktuella utställningar.
Måndag den 26 maj 2008 kl 18.00

Plats: Hotel Eggers, Drottningtorget.

Kvällens ämne: Bilder som berör
Två av Sveriges främsta unga prisbelönta fotografer visar delar av aktuella utställningar.

Sanna Sjöswärd
Frilansar och bor i Teheran (där hon är född) och i Stockholm. Med sin bildsvit ”Roots” har hon återvänt till det barnhem hon var på innan hon adopterades till Sverige. Sanna är också ordförande i Pressfotografernas Klubb.

Elin Berge
Elin Berge är född i Umeå. I ett år reste hon runt i Sverige och fotograferade unga muslimska kvinnor och tjejer klädda i slöja, och ställde frågor om hur de själva ser på slöjans funktion och symbolvärde. Bilderna har hon samlat i boken och utställningen ”Slöjor”.

Dessutom under kvällen:

  • Utdelning av årets Johannapeng och pris till JMG-student för bästa examensarbete.
  • Årsmötet börjar kl. 18.00 (förfriskningar till alla som kommer i tid). Nefertiti serverar mat för PK-pris 70 kronor. Vegetariskt alternativ finns. Måltidsdryck ingår.

Anmäl Dig senast fredag den 23 maj till pk.vast@telia.com alternativt till
Karl-Axel Jansson 0705/388 753.
Mail: karl-axel.jansson@telia.com

Publicistklubbens Västra Krets

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem