• Publicistklubben

Publicistklubbens JMG-stipendium till Klara Magnusson

Publicistklubbens Västra Krets JMG-stipendium för examensarbete höstterminen 2007 tilldelas Klara Magnusson för hennes arbete om skonaren M/S Atene.

Publicistklubbens västra krets delar två gånger om året ut stipendier till bästa examensarbete vid JMG i Göteborg. Stipendiet är denna gång på 10 000 kronor. Utdelningen äger rum vid PK:s årsmöte måndag den 26 maj 2008 på Eggers i Göteborg. Utdelare är kretsens ordförande Lennart Jonson.

Juryns motivering lyder:

”Ett sekel med skonaren M/S Atene’ är lustfylld läsning om en 100-årig skutas historiska betydelse för kustsamhället, och nutida betydelse för ungdomar som får testa livet ombord. I arbetet finns röd tråd och nyhetskrok; det visar på kunskap och engagemang, och dessutom på stor skicklighet med pennan.”

Publicistklubbens Västra Krets

Mer från PK Västra
PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem