• Publicistklubben

Publicistklubbens JMG-stipendium till Klara Magnusson

Publicistklubbens Västra Krets JMG-stipendium för examensarbete höstterminen 2007 tilldelas Klara Magnusson för hennes arbete om skonaren M/S Atene.

Publicistklubbens västra krets delar två gånger om året ut stipendier till bästa examensarbete vid JMG i Göteborg. Stipendiet är denna gång på 10 000 kronor. Utdelningen äger rum vid PK:s årsmöte måndag den 26 maj 2008 på Eggers i Göteborg. Utdelare är kretsens ordförande Lennart Jonson.

Juryns motivering lyder:

”Ett sekel med skonaren M/S Atene’ är lustfylld läsning om en 100-årig skutas historiska betydelse för kustsamhället, och nutida betydelse för ungdomar som får testa livet ombord. I arbetet finns röd tråd och nyhetskrok; det visar på kunskap och engagemang, och dessutom på stor skicklighet med pennan.”

Publicistklubbens Västra Krets

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00. Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger… Läs mer

PK Västra LIVE 3/5 18.00: Göteborgs mediehistoria

Göteborgs mediehistoria är just nu föremål för vad som verkar vara ovanligt mycket uppmärksamhet. Tre aktuella böcker kan betraktas som tydliga tecken på det. De presenteras den 3 maj under… Läs mer

PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00. På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem