• Publicistklubben

Publicistklubbens JMG-stipendium till Klara Magnusson

Publicistklubbens Västra Krets JMG-stipendium för examensarbete höstterminen 2007 tilldelas Klara Magnusson för hennes arbete om skonaren M/S Atene.

Publicistklubbens västra krets delar två gånger om året ut stipendier till bästa examensarbete vid JMG i Göteborg. Stipendiet är denna gång på 10 000 kronor. Utdelningen äger rum vid PK:s årsmöte måndag den 26 maj 2008 på Eggers i Göteborg. Utdelare är kretsens ordförande Lennart Jonson.

Juryns motivering lyder:

”Ett sekel med skonaren M/S Atene’ är lustfylld läsning om en 100-årig skutas historiska betydelse för kustsamhället, och nutida betydelse för ungdomar som får testa livet ombord. I arbetet finns röd tråd och nyhetskrok; det visar på kunskap och engagemang, och dessutom på stor skicklighet med pennan.”

Publicistklubbens Västra Krets

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem