• Publicistklubben

Dokumentärfilmspris till Tom Alandh

Filmaren Tom Alandh har tilldelats Eric Forsgrens dokumentärfilmspris 2008. Prissumman är på 100 000 kr och delades ut på torsdagen vid Institutionen för Musik och Medier i Piteå.
Prisjuryn, där PK:s tidigare ordförande Stig Fredrikson ingår, har velat premiera ”ett mästerskap som sträcker sig över flera decennier och som under det gångna året representeras av inte mindre än fyra filmer”.
Juryns ordförande är professor Leif Furhammar. Eric Forsgren är en legendarisk TV-producent som under många år var ansvarig för SVT:s bevakning av norra Sverige. Hans pris, som är det största i Sverige, ska under tio års tid utdelas till en dokumentärfilmare ”som visat prov på extraordinär skicklighet och inlevelse”.
Tom Alandh fick 2001 Publicistklubbens Guldpenna.

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem