• Publicistklubben

Guldpennan till Kurt Mälarstedt

Publicistklubbens Guldpenna tilldelas DN-journalisten Kurt Mälarstedt. Se här intervjun med Kurt Mälarstedt och den efterföljande debatten på temat Stil som säljer.

Guldpennan till Kurt Mälarstedt

Debatt Stil som säljer

Klicka här för att läsa mer om programmet.

Motiveringen till Guldpennan lyder: ”I Kurt Mälarstedts artiklar får texten andas. Han har rytm och tempo, och alltid plats för den viktiga detaljen. Han tar läsaren i handen och för henne till krig långt borta och till roliga möten med historiens och nuets divor. Kurt har under snart ett halvt sekel varit en reporter utan gränser, har skrivit om de stora skeendena och om den lilla vardagen – och även om ämnet är svart blir det guld i skrift.”

”Pensionerad, men medverkar fortfarande” – läs artikel om Kurt Mälarstedt från DN.se.

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem