• Publicistklubben

Backar medierna om Gömda?

Det är huvudfrågan för Publicistklubbens första debatt i vår, på Kulturhuset i Stockholm, den 19 januari. Det handlar  om mediernas hållning när en av Sveriges mest välkända journalister kritiseras. Är redaktörerna fega – eller bara normalt försiktiga? Det är media som ställs till svars, därför mediarepresentanter i panelen, säger vi på förekommen anledning.  

Många andra debattörer har också inbjudits att närvara. Författaren Monica Antonsson är inbjuden, och hon har också tackat ja.

Jag vill inte föregripa diskussionen, men tror redan nu att det blir en engagerad kväll på Café Panorama. Möjligen riskerar rubriken att bli överspelad, för jag ser i kristallkulan att medierna kommer att behandla ämnet mer under den kommande veckan än vad man hunnit med under de senaste två månaderna.

Och glöm inte att vi direktsänder debatten på webben, liksom det inledande samtalet med Sveriges Radios nye vd Mats Svegfors.

Välkomna måndagen 19 januari!

Ulrika Knutson
ordförande i Publicistklubben

Mer från Ordföranden kommenterar
Uttalande: Frige Gui Minhai!

Tre år sedan den svenske medborgaren Gui Minhai kidnappades på tåg i Kina I dag (20/1) präglas nyhetsförmedlingen av den för demokratin så viktiga installationen av USAs president Joe Biden.… Läs mer

PK stöttar Realtid: SLAPP är ett hot mot pressfriheten

Publicistklubben har tillsammans med Svenska PEN, Reportrar utan gränser och Svenska Journalistförbundet gjort ett uttalande om de juridiska åtgärder som riktas mot finanstidningen Realtid genom metoden SLAPP (Strategic Litigation Against… Läs mer

PK Stockholms verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse till årsmötet 23 april 2018, Publicistklubben Stockholm Publicistklubbens verksamhet har under året som gått dominerats av de möten med debatter, föreläsningar och samtal som har anordnats i aktuella frågor.… Läs mer

 Ordföranden har ordet om 2014

Nils Horners sista reportage handlade om afghanska kvinnors oro inför det väntande valet. Det sändes den 11 mars 2014. Samma dag sköts han till döds på en gata i Kabul.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem