• Publicistklubben

Bloggare får Olle Stenholms minnespris

Olle Stenholms minnespris för 2008 tilldelas bloggosfären för att ha tvingat fram den debatt om FRA-lagen som traditionella medier misslyckades med att driva. Priset tillkännages under Publicistklubbens debatt i Kulturhuset den 16 februari.

Istället för att utse en enskild bloggare utlyser juryn ett stipendium där prissumman 15 000 kronor går till en debattör som vill utveckla sin blogg som ett forum för pressetik och debatt. Stipendiet är fritt för alla bloggare att söka.

Ansökan skickas till stenholmsminnespris@gmail.com senast den 20 mars. I ansökan ska du motivera på vilket sätt du vill utveckla din blogg som ett forum för etik och debatt.
Skriv också adressen till din blogg, samt mejladress och telefonnummer.

Läs mer: Sara Stenholm till SvD: ”Det var ett självklart val”

Mer från Om publicistklubben.se
Nya styrelsemedlemmar i Publicistklubben 2021/22

Fyra nya styrelsemedlemmar valdes in vid Publicistklubbens årsmöte. Mötet hölls på grund av coronarestriktioner helt digitalt. Lena Mellin, Aftonbladet, var årsmötesordförande. Ett 20-tal medlemmar deltog i mötet, som följdes av… Läs mer

Kallelse: Publicistklubbens årsmöte 7/9 på Södra Teatern

Publicistklubbens uppskjutna årsmöte hålls 7 september kl 17.00, med ett maximalt deltagarantal av 50 personer på plats och övriga deltagare via länk. Se nedan för instruktioner kring deltagande. Publicistklubben Stockholm… Läs mer

Publicistklubbens bokslut för 2017

2017 var ett händelserikt år för Publicistklubben. Här kan du ladda ner vårt bokslut. Arsbokslut2017 Revisionsberättelse: Revisionsberattelse2017 Här kan du läsa PK:s verksamhetsberättelse för 2017. Läs mer

Sök PK:s stipendier – vi delar ut 1,5 miljoner

Nu kan du som medlem söka Publicistklubbens stipendier! Totalt delar vi ut 1,5 miljoner kronor till främst Publicistklubbens medlemmar. Tre fonder är öppna för publicister utanför PK. Lämna din ansökan via den… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem