• Publicistklubben

Prinsessans förlovning och Rosengård

PK Södra bjuder in till debatt måndagen den 30 mars

1. Ja, ja, ja, ja, ja! – rojalistisk yra i media
Kronprinsessan säger ja och plötsligt finns det ingen gräns för medias resurser. Nyhetsflödet i övrigt avstannar– allt handlar om romantiken i kungahuset. Är alla vinnare när Victoria och Daniel växlar ringar med tidningar och TV?
I panelen: Eva-Lotta Hultén – frilansjournalist som har följt medias granskning av monarkin och kungahuset, Patrik Svensson – kulturskribent på Sydsvenskan, Olle Berggren – journalist och hovreporter på Kvällsposten, Roger Lundgren – hovreporter på tidningen Queen

2. Den sanna bilden av Rosengård?
Gringos chefredaktör Federico Rodriguez Moreno och två av hans medarbetare presenterar Rosengårdsbloggen som vill vara en motvikt till mediernas rapportering om en omstridd stadsdel.

Plats Restaurang Smak. Mingel från 17:30. Klockan 18:00 serveras middagen. 150 kronor per person. Anmälan till middagen senast onsdagen den 25/3 till pksodra@gmail.com.

Uppdatera dina kontaktuppgifter:
PK Södra skickar i första hand injudningar och information med e-post.
För att försäkra dig om att meddelandena verkligen når fram måste du hålla oss uppdaterade med gällande e-postadress. Om du själv byter eller om du hör att någon medlem inte får injudningar från oss, kontakta:
pksodra@gmail.com
Medlemmar som saknar e-postadress kan begära inbjudningar per post. Dessa inbjudningar kan av naurliga skäl inte utformas med uppdaterad information om debattämnen och deltagare.

Mer från PK Södra
PK Södra LIVE: Aktivism, sportjournalistik under pandemin, kungahuset i media

När och var: Onsdagen 2 juni 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Aktivism och journalistik Går det att vara journalist och aktivist? Och var går gränsen egentligen? Mia-Marie Hammarlin, forskare vid… Läs mer

Nya styrelsemedlemmar i PK Södra 21/22

Årsmötet hölls i år digitalt den 22 april på grund av Coronarestriktionerna. Ett 20-tal medlemmar var med. Mötet leddes av avgående ordförande Csaba Bene Perlenberg. Till ny ordförande valdes Agneta… Läs mer

PK Södra LIVE: Clubhouse, klimatsmarta tidningar, guld från läsarintäkter

När och var: Torsdagen 25 februari 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Den klimatsmarta papperstidningen På Bjärehalvön har den gratis lokaltidningen Bjäre NU tagit steget och blivit en klimatkompenserad tidning.… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem