• Publicistklubben

Prinsessans förlovning och Rosengård

PK Södra bjuder in till debatt måndagen den 30 mars

1. Ja, ja, ja, ja, ja! – rojalistisk yra i media
Kronprinsessan säger ja och plötsligt finns det ingen gräns för medias resurser. Nyhetsflödet i övrigt avstannar– allt handlar om romantiken i kungahuset. Är alla vinnare när Victoria och Daniel växlar ringar med tidningar och TV?
I panelen: Eva-Lotta Hultén – frilansjournalist som har följt medias granskning av monarkin och kungahuset, Patrik Svensson – kulturskribent på Sydsvenskan, Olle Berggren – journalist och hovreporter på Kvällsposten, Roger Lundgren – hovreporter på tidningen Queen

2. Den sanna bilden av Rosengård?
Gringos chefredaktör Federico Rodriguez Moreno och två av hans medarbetare presenterar Rosengårdsbloggen som vill vara en motvikt till mediernas rapportering om en omstridd stadsdel.

Plats Restaurang Smak. Mingel från 17:30. Klockan 18:00 serveras middagen. 150 kronor per person. Anmälan till middagen senast onsdagen den 25/3 till pksodra@gmail.com.

Uppdatera dina kontaktuppgifter:
PK Södra skickar i första hand injudningar och information med e-post.
För att försäkra dig om att meddelandena verkligen når fram måste du hålla oss uppdaterade med gällande e-postadress. Om du själv byter eller om du hör att någon medlem inte får injudningar från oss, kontakta:
pksodra@gmail.com
Medlemmar som saknar e-postadress kan begära inbjudningar per post. Dessa inbjudningar kan av naurliga skäl inte utformas med uppdaterad information om debattämnen och deltagare.

Mer från PK Södra
PK Södra Årsmöte 8/10

När: 8/10 klockan 18:00. Var: På Inkonst i Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar. För vem: Medlemmar i Publicistklubben. ANNA BUBENKO GÄSTAR ÅRSMÖTET Journalisten Anna Bubenko (SR) utsågs tidigare i… Läs mer

PK Södra LIVE: Koranbränning och kravaller, författarbesök och Dawit Isaak-biblioteket

När och var: Tisdagen 15 september 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Intervju: Henrik Brandão Jönsson  Med den tredje tryckningen av reportageboken ”Där solen aldrig går ned: hur världens mest sorgsna… Läs mer

PK Södra LIVE: HD:s nya chefred, machomän (?) och post-corona.

HD:s nya chefredaktör, machomän och journalistikens framtid post-corona. Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem