• Publicistklubben

Prinsessans förlovning och Rosengård

PK Södra bjuder in till debatt måndagen den 30 mars

1. Ja, ja, ja, ja, ja! – rojalistisk yra i media
Kronprinsessan säger ja och plötsligt finns det ingen gräns för medias resurser. Nyhetsflödet i övrigt avstannar– allt handlar om romantiken i kungahuset. Är alla vinnare när Victoria och Daniel växlar ringar med tidningar och TV?
I panelen: Eva-Lotta Hultén – frilansjournalist som har följt medias granskning av monarkin och kungahuset, Patrik Svensson – kulturskribent på Sydsvenskan, Olle Berggren – journalist och hovreporter på Kvällsposten, Roger Lundgren – hovreporter på tidningen Queen

2. Den sanna bilden av Rosengård?
Gringos chefredaktör Federico Rodriguez Moreno och två av hans medarbetare presenterar Rosengårdsbloggen som vill vara en motvikt till mediernas rapportering om en omstridd stadsdel.

Plats Restaurang Smak. Mingel från 17:30. Klockan 18:00 serveras middagen. 150 kronor per person. Anmälan till middagen senast onsdagen den 25/3 till pksodra@gmail.com.

Uppdatera dina kontaktuppgifter:
PK Södra skickar i första hand injudningar och information med e-post.
För att försäkra dig om att meddelandena verkligen når fram måste du hålla oss uppdaterade med gällande e-postadress. Om du själv byter eller om du hör att någon medlem inte får injudningar från oss, kontakta:
pksodra@gmail.com
Medlemmar som saknar e-postadress kan begära inbjudningar per post. Dessa inbjudningar kan av naurliga skäl inte utformas med uppdaterad information om debattämnen och deltagare.

Mer från PK Södra
PK Södra 20/10 – på Tivoli i Helsingborg

NÄR: Onsdag 20/10 klockan 18.00 VAR: Tivoli, Helsingborg Äntligen! Nu är det dags igen för AW med PK Södra – och den här gången är vi på Tivoli i Helsingborg! … Läs mer

PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem