• Publicistklubben

Debatt Stockholm: Journalistiken – vad är problemet?

Debatt och årsmöte med temat: Journalistiken – vad är problemet? Dessutom prisutdelning av Anna Politkovskaja-priset. Måndag den 20 april i Kulturhuset i Stockholm.

I panelen bland andra Maja Aase, redaktör för PK:s årsbok 2009, Stefan Eklund, ny kulturchef på Svenska Dagbladet och Olle Lidbom, medieanalytiker och mediebloggare.

Välkommen till debatt måndagen den 20 april 2009 kl 20.00 Café Panorama, plan 5 i Kulturhuset vid Sergels Torg. Dörrarna öppnas kl 18.00.

Kl 19.30
Utdelning av Anna Politkovskaja-priset.

JOURNALISTIKEN VAD ÄR PROBLEMET?
– presentation och debatt kring PK:s Årsbok 2009

I panelen kl 20.00
Maja Aase, frilans, årsboksredaktör
Stefan Eklund, SvD:s nye kulturchef
Erik Hörstadius, frilans
Knut Kainz Rognerud, reporter, DN
Olle Lidbom, medieanalytiker och mediebloggare
Torbjörn Nilsson, politikredaktör, Fokus
Maria Schottenius, kulturchef, DN

Samtalsledare: Ulrika Knutson, PK-ordförande

Kvällens meny: Sesamlax med chili och majonäs samt presspotatis.
Vegetariskt alternativ pasta ratatouille, grekisk sallad, broccolipaj.
Mat med glas vin 130, glas vin 40, starköl 45. Bordsbeställning enbart till PK:s kansli tel 08-556 061 49 (kl. 08.30-12.00). Bokningar kan inte göras via PK:s telefonsvarare.
OBS! Gäster som bokat bord ska vara på plats senast kl 19.00.

Varmt välkomna
Styrelsen

Nästa debatt: Måndagen den 18 maj kl 20.00
Debatten livesänds på nätet www.publicistklubben.se. Där kan du också följa samtal och panel i efterhand

Mer från PK Stockholm
Nya styrelsemedlemmar i Publicistklubben 2021/22

Fyra nya styrelsemedlemmar valdes in vid Publicistklubbens årsmöte. Mötet hölls på grund av coronarestriktioner helt digitalt. Lena Mellin, Aftonbladet, var årsmötesordförande. Ett 20-tal medlemmar deltog i mötet, som följdes av… Läs mer

Se hela debatten från 19/4: Kända män gråter ut – kladdig backlash?

Vi vill be så mycket om ursäkt för det tekniska strul som gjorde att livesändningen av debatten den 19/4 inte fungerade som den skulle. Nedan finns dock hela debatten bandad… Läs mer

Dagordning för årsmöte i Publicistklubbens Stockholmskrets

Nedan följer dagordning för årsmötet i Publicistklubbens Stockholmskrets. Mötet äger rum måndagen den 19 april 2021 kl 17.00 och hålls digitalt på Google Meet på grund av pandemin. Anmälan till… Läs mer

PK-debatt 19/4: Kända män gråter ut – Kladdig backlash?

Två våldtäktsanklagade kända män har fått enormt medieutrymme för sina egna partsinlagor, samtidigt som de kvinnor som anmält dem stått i skuggan av strålkastarljuset. Toppjuristen Göran Lambertz höll en livesänd… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem