• Publicistklubben

Specialpris till Egyptens främste bloggare

Den egyptiske bloggaren Wael Abbas är världsberömd för sin skarpa och humoristiska samhällskritik. Men han är för kontroversiell för att få några journalistjobb på hemmaplan. Den berömde bloggaren har inte ens råd med egen internetuppkoppling!

Samma dag som vi fick höra detta beslutade Publicistklubbens styrelse att tilldela Wael Abbas ett ”Special Prize for Excellent Blogging” på 6000 kr.  Även Sveriges Författarförbund uppmärksammade Abbas problem och tilldelade honom ett stipendium. Nu har Wael Abbas åtminstone sin uppkoppling säkrad de närmaste fyra åren, säger SR:s korrespondent Cecilia Uddén, som träffat den glade bloggaren i Kairo.

Ulrika Knutson
ordförande Publicistklubben

Läs mer:

Mer från Ordföranden kommenterar
PK Stockholms verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse till årsmötet 23 april 2018, Publicistklubben Stockholm Publicistklubbens verksamhet har under året som gått dominerats av de möten med debatter, föreläsningar och samtal som har anordnats i aktuella frågor.… Läs mer

 Ordföranden har ordet om 2014

Nils Horners sista reportage handlade om afghanska kvinnors oro inför det väntande valet. Det sändes den 11 mars 2014. Samma dag sköts han till döds på en gata i Kabul.… Läs mer

Attacken i Paris får inte skrämma till tystnad

Publicistklubben fördömer på starkaste vis attacken mot den franska satirtidningen Charlie Hebdos redaktion i Paris. Dådet är förfärligt, upprörande och fegt. Och det är ett angrepp på demokratin och det… Läs mer

Seminarium om ”Yttrandefrihetens pris” till minne av Nils Horner

Publicistklubben uttrycker sin stora sorg och bestörtning över att Nils Horner, utrikeskorrespondent för Sveriges radio skjutits till döds i Kabul i morse. Nils Horner var en lysande journalist, som vigde… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem