• Publicistklubben

PK Västras årsmöte: Kent Klichs bilder från Gaza

Publicistklubben inbjuder till möte och årsmöte samt utdelning av pris till årets bästa examensarbete från JMG, samt Johannapengen.

Från 17.00 serveras mat och dryck till after work-priser. Årsmöte och prisutdelning 18.00. Debatt 19.00.

Vad händer med alla civila under ett krig?
Den svenske fotografen Kent Klich, bosatt i Köpenhamn, har under många år intresserat sig för just de oskyldigt drabbade. Han visar konsekvenserna av krig genom sina bilder som går längre och djupare än det som vi får se i det dagliga nyhetsflödet.

Kent Klich har ett grundmurat intresse för människor, är utbildad psykolog. Det sociala engagemanget är alltid närvarande i hans bilder. Mer på www.kentklich.com

På PK-debatten den 25 maj, i samarbete med Pressfotografernas klubb och Svenska Fotografernas Förbund, kommer Klich att visa sitt senaste projekt som han kallar för boningar, fotografier på privata hem efter den israeliska attacken mot Gaza i vintras.

Kvällen inleds med Publicistklubbens årsmöte och utdelning av Johannapengen och JMG-stipendium

Anmäl Dig senast fredag den 22 maj till pk.vast@telia.com alternativt till

Karl-Axel Jansson 0705/388 753. Mail: karl-axel.jansson@telia.com.

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

PK Västra håller årsmöte 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Årsmötet kommer att sändas digitalt. På grund av covid -19 kommer vi dessvärre att tvingas begränsa… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem