• Publicistklubben

PK Västra: Gellert Tamas

Makt,myter och manipulation?

Publicistklubben bjuder in till debatt utifrån Gellert Tamas högaktuella bok De apatiska.

Om politikernas svek, barnen, flyktingpolitiken och mediernas ansvar.

Med:
Gellert Tamas, journalist och författare

Johanna Schiratzki, professor i rättsvetenskap med inriktning mot barns rätt i det mångkulturella Sverige och muslismsk familjerätt. Har arbetat som handläggare på Utlänningsnämnden. Har också bland annat skrivit boken Barnets bästa i ett mångkulturellt Sverige.

Lasse Granestrand, journalist och författare, har skrivit boken I Sveriges väntrum, om den svenska flyktingpolitiken. Fick Röda Korsets journalistpris 2008.

Henry Ascher, docent i barnmedicin, medicinskt ansvarig för Rosengrenska stiftelsen som ger vård till papperslösa. Han har fått mycket uppmärksamhet för sitt arbete med apatiska flyktingbarn.

Samtalsledare: Mats Wångersjö

Mingla med mat och dryck till afterwork-pris från 17.00.
Nefertiti måndagen 19 oktober.
Debatten startar 18.00

Om du skall äta vill vi ha din anmälan senast fredag 16 oktober till pkvast@blixtmail.se

Eller till Karl-Axel Jansson 070-538 87 53

Anmälan är bindande.

Varmt välkommen!
Styrelsen för Publicistklubbens västra krets

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem