• Publicistklubben

Debatt syd: Mordet i Vollsjö – en utmaning för pressetiken

Publicistklubben Södra presenterar årets sista debatt, den 7 december på Café le fil du Rasoir, Malmö: Mordet i Vollsjö – en utmaning för pressetiken.

En 15-åring åtalas för mord på sin syster. Ett trasigt familjeliv hängs ut i rättssalen. Nära anhöriga pekas ut som möjliga mördare. Vad rapporterar vi, vad rapporterar vi inte – och hur upplevs det av de inblandade?

I panelen:

Per Lärka, redaktionschef, SVT Sydnytt
Per Lindelöw, reporter, Kvällsposten
Britt Risberg, reporter, Ystads allehanda
Christel Karlsson, advokat och målsägandebiträde till ett av syskonen

I publiken finns även Bengt Åsbäck, åklagare och Jörgen Malmunger, försvarsadvokat.

Dessutom, i heta stolen:
Århundradets största svenska rättsskandal?

Hannes Råstam, SVT, som med sina dokumentärer om den påstådde massmördaren Thomas Quick satt hela Rättssverige i gungning. Snart väntas besked om Quick, som i dag heter Sture Bergwall, beviljas resning.

Vi håller till på Café le fil du Rasoir – vid Centralstationen i Malmö, Norra Vallgatan 62, andra våningen

Mingel och möjlighet att köpa öl/vin mm från klockan 18
Middag: 18.30
Heta stolen och sedan debatt med start 19:15

Obs! Programstart 19.15 – en kvart tidigare än vanligt

Anmäl dig till middagen genom mejl till pksodra@gmail.com senast den 2 december. Kostnad: 165 kronor.
Om du bara vill komma till programstarten 19:15 är det bara att dyka upp!

Välkommen!

Mer från PK Södra
PK Södra LIVE: Clubhouse, klimatsmarta tidningar, guld från läsarintäkter

När och var: Torsdagen 25 februari 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Den klimatsmarta papperstidningen På Bjärehalvön har den gratis lokaltidningen Bjäre NU tagit steget och blivit en klimatkompenserad tidning.… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

PK Södra LIVE: Patrik Lundberg, Arkivdyket och Sandra Martinsson

När och var: Onsdagen 9 december 18:15 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Sandra Martinsson I höstas återvände Sandra Martinsson till Sveriges Radio som kanalchef för P4 Malmöhus. Efter att ha… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem