• Publicistklubben

Maarja Talgre får Guldpennan 2009

Publicistklubbens guldpenna 2009 tilldelas Maarja Talgre, Sveriges Radios kulturredaktion
”För att hon kunnigt och humoristiskt skildrar svensk och estnisk kultur. Och för den vassa udden – i både stämma och penna”

Maarja Talgre, f 1945, är sedan sjuttiotalet verksam vid Sveriges radio som producent och reporter. Hon gör bl a Klassikerrummet i P1:s ”Biblioteket”, författarporträtt och litteraturkritik. Hon är också författare. Bland hennes böcker märks den prisbelönta ”Leo, ett estniskt öde” och ”Leos dotter”.

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem