• Publicistklubben

Julmöte i PK Västra: Journalistik som berör

Varmt välkomna till årets julmöte som vi håller på Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg måndag den 14 december 2009.

JMG-PRISER. I år delar vi för första gången ut priset till två JMG-studenter för deras examensarbeten: Årets prisvinnare intervjuas av Kerstin Brunnberg, tidigare radiochef och nu gästprofessor på JMG. PK Västras ordförande Inger Jalakas delar ut priserna.

Eigil Söderin får pris för en film om två parallella fall av civil olydnad som vävs samman till ett dokument om unga människor som av övertygelse är beredda att begå lagbrott. Ett imponerande ensamarbete med stor närvarokänsla, framställt under svåra förhållanden.

Christopher Friman får sitt pris för ett välskrivet examensarbete om hur svensk djurskyddslag­stift­ning sätts ur spel genom absurda regler för den kommunala upphandlingen. Ett arbete med potential att göra skillnad – både i lagstiftning och i ladugårdar.

STORA PRISET. Pristagaren samtalar efter utdelningen med Randi Mossige-Norheim på Sveriges Radios Konflikt, som just fått Torgny Segerstedt-stiftelsens ”Frihetspenna” för sina radioreportage. Ämnet är Journalistik som berör och samtalsledare är Kerstin Brunnberg. Vad driver reportrarna? Hur når de fram med sina reportage?

Mingla med mat och dryck till afterwork-priser. Kostnad 150 kronor (100 för studenter). Insläpp från 17.00 på Nefertiti måndagen 14 december.

Om du vill äta anmälan senast fredag 11 december till pk.vast@telia.com eller till Karl-Axel Jansson 0705-388 753.

Varmt välkomna!

Styrelsen för Publicistklubbens västra krets

Boka redan nu PK:s första möte 2010 måndag den 25 januari!

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00. Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger… Läs mer

PK Västra LIVE 3/5 18.00: Göteborgs mediehistoria

Göteborgs mediehistoria är just nu föremål för vad som verkar vara ovanligt mycket uppmärksamhet. Tre aktuella böcker kan betraktas som tydliga tecken på det. De presenteras den 3 maj under… Läs mer

PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00. På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem