• Publicistklubben

Julmöte i PK Västra: Journalistik som berör

Varmt välkomna till årets julmöte som vi håller på Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg måndag den 14 december 2009.

JMG-PRISER. I år delar vi för första gången ut priset till två JMG-studenter för deras examensarbeten: Årets prisvinnare intervjuas av Kerstin Brunnberg, tidigare radiochef och nu gästprofessor på JMG. PK Västras ordförande Inger Jalakas delar ut priserna.

Eigil Söderin får pris för en film om två parallella fall av civil olydnad som vävs samman till ett dokument om unga människor som av övertygelse är beredda att begå lagbrott. Ett imponerande ensamarbete med stor närvarokänsla, framställt under svåra förhållanden.

Christopher Friman får sitt pris för ett välskrivet examensarbete om hur svensk djurskyddslag­stift­ning sätts ur spel genom absurda regler för den kommunala upphandlingen. Ett arbete med potential att göra skillnad – både i lagstiftning och i ladugårdar.

STORA PRISET. Pristagaren samtalar efter utdelningen med Randi Mossige-Norheim på Sveriges Radios Konflikt, som just fått Torgny Segerstedt-stiftelsens ”Frihetspenna” för sina radioreportage. Ämnet är Journalistik som berör och samtalsledare är Kerstin Brunnberg. Vad driver reportrarna? Hur når de fram med sina reportage?

Mingla med mat och dryck till afterwork-priser. Kostnad 150 kronor (100 för studenter). Insläpp från 17.00 på Nefertiti måndagen 14 december.

Om du vill äta anmälan senast fredag 11 december till pk.vast@telia.com eller till Karl-Axel Jansson 0705-388 753.

Varmt välkomna!

Styrelsen för Publicistklubbens västra krets

Boka redan nu PK:s första möte 2010 måndag den 25 januari!

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem