• Publicistklubben

Debatt om PO i DN

Publicistklubbens ordförande Ulrika Knutson skriver på DN Debatt om systemet med Allmänhetens pressombudsman och Pressens opinionsnämnd. Pressens sjävsanerande system hotas av Tidningsutgivarnas inställning, menar hon.
TU:s vd skriver i ett svar till Ulrika Knutsons inlägg: ”Vi kommer att fortsätta betala för att säkerställa det pressetiska systemets fortlevnad men vi tycker att det av flera skäl är orimligt att vi ska göra det ensamma.”

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem