• Publicistklubben

Årets stipendier fördelade

Publicistklubbens Hiertanämnd har utsett 2010 års stipendiater. Totalt fördelades närmare 1,2 MKr till 62 stipendiater över hela landet.

Det största enskilda stipendiet, Lars Johan Hiertas stipendium delas i år mellan Marcus Bohlin, Sundsvalls tidning och Anders Rönmark, Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda. De får tillsammans 75000 kronor för att studera den massmediala utvecklingen i USA och olika medieföretags arbete med kvalificerad, opinionsbildande journalistik på nätet.

Här kan du se alla övriga som fick stipendium.

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem