• Publicistklubben

Debatt Stockholm: Hur har medierna rattat Saab?

Sagan om Saab tar aldrig slut. Hur har medierna berättat den? För mycket, för litet, för okritiskt? Vad är ekonomi, vad är politik i Saab-soppan? Välkommen till debatt måndagen den 15 februari 2010 kl 19.30. I panelen bland andra Robert Collin, Aftonbladet, Patricia Hedelius, Dagens Nyheter och Håkan Matson på Dagens Industri.

Följ debatten direkt här.

Kvällen inleds Kl 19.30 med en duell om namnpolicy.

Namn eller inte? Polischefen och allmänintresset.
I duell: Andreas Miller, kanalchef Radio Uppland, som var först med att namnge.
Anne Lagercrantz, nyhetschef på TV4, som inte publicerat namn.

I panelen kl 20.00: Hur har medierna rattat Saab?

Sagan om Saab tar aldrig slut. Hur har medierna berättat den? För mycket, för litet, för okritiskt? Vad är ekonomi, vad är politik i Saab-soppan?

  • Robert Collin, Aftonbladets motorman som hejat på Saab.
  • Anders Jonsson, politikreportern som grävde på näringsdepartementet.
  • Patricia Hedelius, ekonomikrönikören på Dagens Nyheter, som bromsade.
  • Judit Ek, Rapport-redaktören, som blåste på.
  • Håkan Matson, bilreportern på Dagens Industri, som tidigt varnade.

Debattledare: Ulrika Knutson, PK-ordförande

Café Panoraman, plan 5 i Kulturhuset vid Sergels Torg. Dörrarna öppnas kl 18.00. Ingång från huvudentrén på gatuplanet. Rulltrappa upp till plan 5.

Kvällens meny:

Lammfärsbiff med rostad fänkål, aioli och västerbottenknytten. Vegetariskt alternativ finns. Mat med glas vin 130, glas vin 40, starköl 45.
Bordsbeställning enbart till PK:s kansli tel 08-556 061 49 (kl. 08.30-12.00). Bokningar kan inte göras via PK:s telefonsvarare.
OBS! Gäster som bokat bord ska vara på plats senast kl 19.00.

Debatten kan också följas direkt här på publicistklubben.se

Varmt välkomna
Styrelsen

Nästa debatt: Måndagen den 15 mars 2010

Mer från PK Stockholm
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem