• Publicistklubben

Bilder som förändrar

Välkomna till en kväll om och med bilder i samarbete med Svenska Fotografernas Förbund och Pressfotografernas klubb.

Måndag den 1 mars 2010 kl 18.00 (after work från kl 17.00) på Nefertiti i Göteborg.

Om ”illegala” flyktingar
Sedan 1985 är Joakim Roos en av våra mest spännande fotografer. Han är rikligt prisad för sina bilder från Kosovo. På senare tid har han låtit drabbade människor berätta och har skapat förtroende bland asylsökande och ”illegala” i Sverige.

En annorlunda trilogi
Med mängder av utställningar och prisade fotoböcker har fotografen Nina Korhonen blivit internationellt känd. Hon är född i Finland, men bor och arbetar sedan länge i Stockholm. Hon har bl. a. vunnit pris för årets fotobok när hon beskrev sin 80-åriga mormor Annas liv i USA. Här berättar hon om och visar delar av sina tre senaste bokprojekt.

Mingla med mat och dryck till afterwork-pris från kl 17.00.
Om du skall äta vill vi ha anmälan till pk.vast@telia.com eller till Karl-Axel Jansson 0705-388 753

Varmt välkommen!
Styrelsen för Publicistklubbens västra krets

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

PK Västra håller årsmöte 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Årsmötet kommer att sändas digitalt. På grund av covid -19 kommer vi dessvärre att tvingas begränsa… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem