• Publicistklubben

Bilder som förändrar

Välkomna till en kväll om och med bilder i samarbete med Svenska Fotografernas Förbund och Pressfotografernas klubb.

Måndag den 1 mars 2010 kl 18.00 (after work från kl 17.00) på Nefertiti i Göteborg.

Om ”illegala” flyktingar
Sedan 1985 är Joakim Roos en av våra mest spännande fotografer. Han är rikligt prisad för sina bilder från Kosovo. På senare tid har han låtit drabbade människor berätta och har skapat förtroende bland asylsökande och ”illegala” i Sverige.

En annorlunda trilogi
Med mängder av utställningar och prisade fotoböcker har fotografen Nina Korhonen blivit internationellt känd. Hon är född i Finland, men bor och arbetar sedan länge i Stockholm. Hon har bl. a. vunnit pris för årets fotobok när hon beskrev sin 80-åriga mormor Annas liv i USA. Här berättar hon om och visar delar av sina tre senaste bokprojekt.

Mingla med mat och dryck till afterwork-pris från kl 17.00.
Om du skall äta vill vi ha anmälan till pk.vast@telia.com eller till Karl-Axel Jansson 0705-388 753

Varmt välkommen!
Styrelsen för Publicistklubbens västra krets

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem