• Publicistklubben

Bilder som förändrar

Välkomna till en kväll om och med bilder i samarbete med Svenska Fotografernas Förbund och Pressfotografernas klubb.

Måndag den 1 mars 2010 kl 18.00 (after work från kl 17.00) på Nefertiti i Göteborg.

Om ”illegala” flyktingar
Sedan 1985 är Joakim Roos en av våra mest spännande fotografer. Han är rikligt prisad för sina bilder från Kosovo. På senare tid har han låtit drabbade människor berätta och har skapat förtroende bland asylsökande och ”illegala” i Sverige.

En annorlunda trilogi
Med mängder av utställningar och prisade fotoböcker har fotografen Nina Korhonen blivit internationellt känd. Hon är född i Finland, men bor och arbetar sedan länge i Stockholm. Hon har bl. a. vunnit pris för årets fotobok när hon beskrev sin 80-åriga mormor Annas liv i USA. Här berättar hon om och visar delar av sina tre senaste bokprojekt.

Mingla med mat och dryck till afterwork-pris från kl 17.00.
Om du skall äta vill vi ha anmälan till pk.vast@telia.com eller till Karl-Axel Jansson 0705-388 753

Varmt välkommen!
Styrelsen för Publicistklubbens västra krets

Mer från PK Västra
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem