• Publicistklubben

”Hon hittades livlös i sin lägenhet” – om att rapportera och inte rapportera om självmord

En person tar sitt liv. Det händer varje dag och påverkar många människor.
Men i medierna har det länge varit relativt tyst om självmord.
Handlar det om en berättigad respekt för anhöriga eller om en rädsla för de känsliga frågorna? Och när journalisterna väl berättar – gör vi det på rätt sätt?
Publicistklubben bjuder in till debatt måndagen 29 mars om hur medierna hanterar, och borde hantera, självmord.

I panelen:
Lars Mohlin, chefredaktör Kvällsposten
Ann Heberlein, doktor i etik, författare
Daniel Sandström, chefredaktör Sydsvenskan
Héléne Tjärnberg, anhörigföreningen SPES

Dessutom kommer vi att grilla en högst aktuell person i Heta stolen: Ilmar Reepalu, socialdemokratisk ordförande i Malmö kommunstyrelse och en man med starka åsikter om media och journalistiska arbetsmetoder.

Vi håller till på Café le fil du Rasoir – vid Centralstationen i Malmö, Norra Vallgatan 62, andra våningen. Mingel och möjlighet att köpa öl/vin mm från klockan 18.00. Middag: 18.30. Klockan 19:30 är det Heta stolen och klockan 20 startar debatten.

Anmäl dig till middagen genom att mejla pksodra@gmail.com senast onsdag 24 mars. Kostnad: 165 kronor. Om du vill komma direkt till programstart 19:30 är det bara att dyka upp!

Välkommen!

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem