• Publicistklubben

Möt årets Anna Politkovskaja-pristagare på Gräv2010

Den 19-21 mars ordnar föreningen Grävande journalister sin årliga koferens, Gräv2010. Där samlas journalister från hela Sverige för att fördjupa sig i frågor om granskande journalistik och till utdelningen av det prestigefyllda priset Guldspaden.

I år kommer även representanter från Publicistklubben finnas på plats under seminareidagarna för att informera om vår verksamhet. På fredagen den 19 mars har vi den äran att välkomna årets pristagare till Anna Politkjovskajas minne Amun Abdullahi Mohamed. Hon kommer delta i ett samtal lett av Ulrika Knutson och Tonchi Percan från PK:s styrelse om hot och trakasserier för granskande journalister.

Amun Mohamed är en orädd journalist på SR International som väckt mycket uppmärksamhet när hon modigt granskat livsvillkoren för somalier i Sverige. Årets prismotivering lyder ”Naivt trodde vi att slaget om yttrandefriheten var vunnet i Sverige. Det var fel. Amun Abdullahi Mohamed utkämpar det med mod och stor skicklighet varje arbetsdag.”

Välkommen till Infostudion i Radiohuset kl 13.15 för ett viktigt seminarium om yttrandefriheten för journalister i dagens Sverige.

Mer från PK Södra
PK Södra Årsmöte 8/10

När: 8/10 klockan 18:00. Var: På Inkonst i Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar. För vem: Medlemmar i Publicistklubben. ANNA BUBENKO GÄSTAR ÅRSMÖTET Journalisten Anna Bubenko (SR) utsågs tidigare i… Läs mer

PK Södra LIVE: Koranbränning och kravaller, författarbesök och Dawit Isaak-biblioteket

När och var: Tisdagen 15 september 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Intervju: Henrik Brandão Jönsson  Med den tredje tryckningen av reportageboken ”Där solen aldrig går ned: hur världens mest sorgsna… Läs mer

PK Södra LIVE: HD:s nya chefred, machomän (?) och post-corona.

HD:s nya chefredaktör, machomän och journalistikens framtid post-corona. Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem