• Publicistklubben

Möt årets Anna Politkovskaja-pristagare på Gräv2010

Den 19-21 mars ordnar föreningen Grävande journalister sin årliga koferens, Gräv2010. Där samlas journalister från hela Sverige för att fördjupa sig i frågor om granskande journalistik och till utdelningen av det prestigefyllda priset Guldspaden.

I år kommer även representanter från Publicistklubben finnas på plats under seminareidagarna för att informera om vår verksamhet. På fredagen den 19 mars har vi den äran att välkomna årets pristagare till Anna Politkjovskajas minne Amun Abdullahi Mohamed. Hon kommer delta i ett samtal lett av Ulrika Knutson och Tonchi Percan från PK:s styrelse om hot och trakasserier för granskande journalister.

Amun Mohamed är en orädd journalist på SR International som väckt mycket uppmärksamhet när hon modigt granskat livsvillkoren för somalier i Sverige. Årets prismotivering lyder ”Naivt trodde vi att slaget om yttrandefriheten var vunnet i Sverige. Det var fel. Amun Abdullahi Mohamed utkämpar det med mod och stor skicklighet varje arbetsdag.”

Välkommen till Infostudion i Radiohuset kl 13.15 för ett viktigt seminarium om yttrandefriheten för journalister i dagens Sverige.

Mer från PK Södra
PK Södra 20/10 – på Tivoli i Helsingborg

NÄR: Onsdag 20/10 klockan 18.00 VAR: Tivoli, Helsingborg Äntligen! Nu är det dags igen för AW med PK Södra – och den här gången är vi på Tivoli i Helsingborg! … Läs mer

PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem