• Publicistklubben

Vigsel, Vilks och vin

Är hoten mot Lars Vilks ett hot mot yttrandefriheten?
Och stryker media kungahuset medhårs – eller trampar vi tvärtom över alla gränser?Det ska vi diskutera på Publicistklubben 31 maj. Den här gången träffas vi på The Tivoli i Helsingborg.

I HETA STOLEN: LARS VILKS
Efter den senaste tidens dramatiska händelser kring Lars Vilks – först överfallet i samband med föreläsningen i Uppsala och sen mordbranden i hans hem – så har diskussionens vågor gått höga. Dock inte tillräckligt höga tycker en del som efterlyst mer stöd för Vilks, inte minst från publicister och politiker.

Är alla hot mot Lars Vilks också ett hot mot yttrandefriheten? Och hur påverkar medias rapportering hoten?

BRÖLLOPSYRA MEDIER
Nu är det inte långt kvar till det som en del kallar århundradets bröllop. Kronprinsessan gifter sig – tidningarna firar med extrabilagor och SVT ska sända från morgon till kväll i en mastodontsatsning av aldrig skådat slag.
Blir det för mycket och för sockersött? Hur är det med granskningen av kungahuset? Har den kommit bort?

I PANELEN
Karin Lennmor, chefredaktör på Svensk Damtidning
Mats Jönsson, universitetslektor i Lund och redaktör för boken ”Media and monarchy in Sweden”
Per Svensson. kulturskribent på Sydsvenskan och aktuell med boken ”Ja. Monarkins bästa tid är nu/Nej. Monarkin har aldrig varit farligare än nu”

Viktigt! På grund av säkerhetsarrangemangen krävs det denna gång föranmälan. Även du som inte tänker äta middag utan enbart lyssna måste alltså anmäla di!
Plats: The Tivoli som ligger i Ångfärjestationen i Helsingborg.
Tid: Måndagen 31 maj. Mingel kl 18. Middag kl 18.30. Debatten börjar kl 19.30 och Heta stolen kl 20.30.
Anmälan via pksodra@gmail.com senast fredag om du ska komma. Middagen kostar 165 kronor.
Om du bara kommer till debatten är sista anmälningsdag lördag 29 maj. Ange tydligt om du ska äta eller inte.
Det lönar sig att vara snabb: De första 50 som anmäler sig bjuder vi på ett glas vin eller en öl!

Mer från PK Södra
PK Södra Årsmöte 8/10

När: 8/10 klockan 18:00. Var: På Inkonst i Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar. För vem: Medlemmar i Publicistklubben. ANNA BUBENKO GÄSTAR ÅRSMÖTET Journalisten Anna Bubenko (SR) utsågs tidigare i… Läs mer

PK Södra LIVE: Koranbränning och kravaller, författarbesök och Dawit Isaak-biblioteket

När och var: Tisdagen 15 september 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Intervju: Henrik Brandão Jönsson  Med den tredje tryckningen av reportageboken ”Där solen aldrig går ned: hur världens mest sorgsna… Läs mer

PK Södra LIVE: HD:s nya chefred, machomän (?) och post-corona.

HD:s nya chefredaktör, machomän och journalistikens framtid post-corona. Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem