• Publicistklubben

Fängslade journalister efter Ship to Gaza

En reporter dödades, och ett antal journalister sitter fortfarande i fängsligt förvar, efter den israeliska attacken på fartygskonvojen Ship to Gaza den 31 maj. Publicistklubben protesterar mot att journalister och fotografer i tjänst tillfångatagits och fått utrustning beslagtagen. Vi gör gemensam sak med den svenska sektionen av Reportrar utan gränser, och kräver en oberoende undersökning om vad som hänt på den humanitära konvojen Ship to Gaza och vad som hänt de journalister som fanns med på fartygen.

Läs mer här (från Reportrar utan gränser):

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem