• Publicistklubben

Eftervalsdebatt i Sundsvall

Publicistklubben södra Norrland hälsar varmt välkommen till säsongens första träff på Mittuniversitetet, Sundsvall, den 28 september kl 19.00! (Mingel från 18.30)

Ämnet är givet – valet. Hur skötte lokala medier i Medelpad och Ångermanland bevakningen av politiken. Överbevakades någon het potatis – rent av så grytan kokade över? Blev andra frågor bortglömda? Eller undanskuffade? Låg fokus rätt?

Panel:

  • Susanne Helsing, nyhetschef ST
  • Tomas Wahlund, nyhetschef SR Västernorrland
  • Marcus Melinder, nyhetschef TÅ
  • Anna Olsson Werkström, ansvarig utgivare SVT Mittnytt
  • Kenneth Fahlberg, nyhetschef Sundsvalls Nyheter
  • Leif Johansson nyhetschef, Dagbladet
  • Gäster: Ett par synnerligen intressanta politiker har aviserat att de
  • kommer
  • Lars Nord, professor politisk kommunikation Mittuniversitetet

Debattledare:

  • Lena Tideström Sagström, kanalchef SR Västernorrland

Vi kommer att ha ungefär en träff i månaden. Markera 28 september, 26 oktober och 30 november! (Föreslå gärna ämnen som vi ska ta upp)

Lokal blir Mittuniversitetet eftersom vi tror intresset för val-debatten blir stort. Annars har vi oftast träffarna på en pubs
bibliotek (Bishop´s Arms)  i centrala Sundsvall.

Vi har nu nästan helt uppdaterat medlemsregistret med mejladresser. Hör gärna av dig om du vill komplettera med ”privata” mejladresser – kan ju vara bra om man byter jobb eller så… Vi kommer INTE att skicka vanliga brev – förutom till årsmötet.

Extra välkommen säger jag till alla nya medlemmar! Glädjande att tillströmningen är så stor – publicistiska spörsmål behöver alltid diskuteras!

En liten pekpinne också: Om du misstänker att du inte betalt din medlemsavgift för 2009 bör du göra det snarast. I höst blir det som vanligt en ny möjlighet att söka stipendier och du kommer ifråga när du kontinuerligt betalt din avgift. Om du inte längre vill vara medlem – avanmäl dig gärna direkt till mig eftersom påminnelsekostnaderna blir betungande för föreningen.

Lotte Nord
ordf Publicistklubben södra Norrland

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem