• Publicistklubben

Referat 29/11: Pris- och stipendieutdelning

Den 29 november delade PK Västra ut årets Stora pris. Hannes Råstam fick priset för att med stort tålamod, noggrannhet och lyhördhet samt med känsla för detaljer och förmåga att skildra komplicerade sammanhang i sina dokumentärfilmer för tv avslöjat tre av vår tids största rättsskandaler.

PK Västra delade också ut JMG-stipendium för examensarbete vid magisterutbildningen i journalistik vårterminen 2010 till Anni Alm. Hennes examensarbete har titeln ”Arbetsskadelotteriet” och skildrar hur rättsosäkert arbetsskadeförsäkringen tillämpas i olika delar av landet.

Inför julen delar vi ut julgåvor ur Fredbergska fonden. Statuterna för fonden är:

* att utdela fondens avkastning till behövande sjuka eller arbetslösa journalister, företrädesvis sådana som tillhöra Göteborgs samhälle, samt sådana journalisters efterlämnade oförsörjda änkor och barn.

Allt enligt det testamente från 1933 som reglerar fondens verksamhet. Numera skall fonder vara könsneutrala, det betyder att också änkemän omfattas.

Med tiden har allt fler av de som tidigare fått julgåvor fallit ifrån. Varmt välkommen att sända ett mail till pk.vast@telia.com om Du har förslag till mottagare.

Nästa PK-möte hålls måndag den 17 januari 2011. Som alltid räknar vi med spännande gäster och debatt.

/Styrelsen PK Västra

Mer från PK Västra
PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem