• Publicistklubben

Referat 29/11: Pris- och stipendieutdelning

Den 29 november delade PK Västra ut årets Stora pris. Hannes Råstam fick priset för att med stort tålamod, noggrannhet och lyhördhet samt med känsla för detaljer och förmåga att skildra komplicerade sammanhang i sina dokumentärfilmer för tv avslöjat tre av vår tids största rättsskandaler.

PK Västra delade också ut JMG-stipendium för examensarbete vid magisterutbildningen i journalistik vårterminen 2010 till Anni Alm. Hennes examensarbete har titeln ”Arbetsskadelotteriet” och skildrar hur rättsosäkert arbetsskadeförsäkringen tillämpas i olika delar av landet.

Inför julen delar vi ut julgåvor ur Fredbergska fonden. Statuterna för fonden är:

* att utdela fondens avkastning till behövande sjuka eller arbetslösa journalister, företrädesvis sådana som tillhöra Göteborgs samhälle, samt sådana journalisters efterlämnade oförsörjda änkor och barn.

Allt enligt det testamente från 1933 som reglerar fondens verksamhet. Numera skall fonder vara könsneutrala, det betyder att också änkemän omfattas.

Med tiden har allt fler av de som tidigare fått julgåvor fallit ifrån. Varmt välkommen att sända ett mail till pk.vast@telia.com om Du har förslag till mottagare.

Nästa PK-möte hålls måndag den 17 januari 2011. Som alltid räknar vi med spännande gäster och debatt.

/Styrelsen PK Västra

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00. Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger… Läs mer

PK Västra LIVE 3/5 18.00: Göteborgs mediehistoria

Göteborgs mediehistoria är just nu föremål för vad som verkar vara ovanligt mycket uppmärksamhet. Tre aktuella böcker kan betraktas som tydliga tecken på det. De presenteras den 3 maj under… Läs mer

PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00. På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem