• Publicistklubben

Elin Jönsson får Lars Johan Hierta-stipendiet

Hierta-nämnden har födelat stipendierna för 2011. Det finaste stipendiet, Lars Johan Hiertas stipendium gick i år till Elin Jönsson, Malmö. Hon får  50000 kr för att studera hur Sovjetunionens sammanbrott påverkat befolkningens hälsa och självbild. Pristagaren var utbytesstudent vid tiden för sammanbrottet och vill nu följa upp utvecklingen i landet.

Se hela listan på stipendierna här.

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem