• Publicistklubben

Direkt från debatten: Utfrågning av sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson

Hur har media följt förändringarna inom landstinget och har bevakningen förändrats med tiden?

Debatt i Publicistklubben Södra Norrland den 8 februari på Mittuniversitetet – utfrågning av sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson.

Idag ser, läser och hör vi reportage att landstinget får del av kömiljarden, vårdköerna kortas, effektiviteten ökar. Är bilden av orättvisa massuppsägningar och hårt styre borta?

Kort sagt – har media tagit sitt ansvar? Har bevakningen varit tillräckligt djupgående? Har det funnits dolda agendor? Har bevakningen varit ansvarsfull?

Sigbjörn Olofsson, sjukhusdirektör länssjukhuset Sundsvall/Härnösand och Örnsköldsvik, ger sin syn på saken och Jesper Strömbäck, professor i medie- och kommunikationsvetenskap Mittuniversitetet, inleder med reflektion kring mediedrev och leder utfrågningen.

Följ utfrågningen direkt här på publicistklubben.se och delta gärna i debatten via twitter med #pkdebatt.

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem