• Publicistklubben

Direkt från debatten: Utfrågning av sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson

Hur har media följt förändringarna inom landstinget och har bevakningen förändrats med tiden?

Debatt i Publicistklubben Södra Norrland den 8 februari på Mittuniversitetet – utfrågning av sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson.

Idag ser, läser och hör vi reportage att landstinget får del av kömiljarden, vårdköerna kortas, effektiviteten ökar. Är bilden av orättvisa massuppsägningar och hårt styre borta?

Kort sagt – har media tagit sitt ansvar? Har bevakningen varit tillräckligt djupgående? Har det funnits dolda agendor? Har bevakningen varit ansvarsfull?

Sigbjörn Olofsson, sjukhusdirektör länssjukhuset Sundsvall/Härnösand och Örnsköldsvik, ger sin syn på saken och Jesper Strömbäck, professor i medie- och kommunikationsvetenskap Mittuniversitetet, inleder med reflektion kring mediedrev och leder utfrågningen.

Följ utfrågningen direkt här på publicistklubben.se och delta gärna i debatten via twitter med #pkdebatt.

Mer från PK Södra Norrland
2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

PK-DEBATT 11/11: Facebook möter publicisterna

Publicistklubbens debatt 11/11: Läs mer

Debatt om Mittmedia-affären i Sundsvall

Sveriges största mediabolag köper upp Sveriges största lokaltidningskoncern. Vad kommer det betyda för de lokala läsarna och den lokala journalistiken? Kommer de vita fläckarna på mediekartan breda ut sig än… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem