• Publicistklubben

Karl-Axel Jansson lämnar ett stort tomrum efter sig

Foto: Tommy Wiberg
Karl-Axel Jansson. Foto: Tommy Wiberg

Karl-Axel Jansson, PK Västras kassör, har avlidit. Efter en tids sjukdom somnade han in för gott torsdagen den 3 februari.
Under sitt yrkesliv verkade Karl-Axel, eller Kaj som alla kallade honom, på flera Göteborgstidningar. Karriären avslutades på Sveriges Television där han producerade en rad uppmärksammade dokumentärer om nazismens förbrytelser och nynazismens frammarsch i Sverige.

Kaj hade gått i pension men var aktiv inom politiken och föreningslivet in i det sista. Förutom engagemanget i Publicistklubben var han bland annat ordförande i Föreningen Grävande Journalister och kommunrevisor i Partille kommun. I PK Västras styrelse var han kassör, men Kaj var mycket mer än så. Han var klippan som såg till att allt fungerade och aldrig backade för att ta på sig ännu en arbetsuppgift.

Kaj lämnar ett stort tomrum efter sig. Hans kunskap och erfarenhet, hans enorma kontaktnät, hans vänlighet och värme fattas oss.

Styrelsen Publicistklubbens Västra krets

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00. Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger… Läs mer

PK Västra LIVE 3/5 18.00: Göteborgs mediehistoria

Göteborgs mediehistoria är just nu föremål för vad som verkar vara ovanligt mycket uppmärksamhet. Tre aktuella böcker kan betraktas som tydliga tecken på det. De presenteras den 3 maj under… Läs mer

PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00. På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem