• Publicistklubben

Karl-Axel Jansson lämnar ett stort tomrum efter sig

Foto: Tommy Wiberg
Karl-Axel Jansson. Foto: Tommy Wiberg

Karl-Axel Jansson, PK Västras kassör, har avlidit. Efter en tids sjukdom somnade han in för gott torsdagen den 3 februari.
Under sitt yrkesliv verkade Karl-Axel, eller Kaj som alla kallade honom, på flera Göteborgstidningar. Karriären avslutades på Sveriges Television där han producerade en rad uppmärksammade dokumentärer om nazismens förbrytelser och nynazismens frammarsch i Sverige.

Kaj hade gått i pension men var aktiv inom politiken och föreningslivet in i det sista. Förutom engagemanget i Publicistklubben var han bland annat ordförande i Föreningen Grävande Journalister och kommunrevisor i Partille kommun. I PK Västras styrelse var han kassör, men Kaj var mycket mer än så. Han var klippan som såg till att allt fungerade och aldrig backade för att ta på sig ännu en arbetsuppgift.

Kaj lämnar ett stort tomrum efter sig. Hans kunskap och erfarenhet, hans enorma kontaktnät, hans vänlighet och värme fattas oss.

Styrelsen Publicistklubbens Västra krets

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

PK Västra håller årsmöte 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Årsmötet kommer att sändas digitalt. På grund av covid -19 kommer vi dessvärre att tvingas begränsa… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem