• Publicistklubben

Karl-Axel Jansson lämnar ett stort tomrum efter sig

Foto: Tommy Wiberg
Karl-Axel Jansson. Foto: Tommy Wiberg

Karl-Axel Jansson, PK Västras kassör, har avlidit. Efter en tids sjukdom somnade han in för gott torsdagen den 3 februari.
Under sitt yrkesliv verkade Karl-Axel, eller Kaj som alla kallade honom, på flera Göteborgstidningar. Karriären avslutades på Sveriges Television där han producerade en rad uppmärksammade dokumentärer om nazismens förbrytelser och nynazismens frammarsch i Sverige.

Kaj hade gått i pension men var aktiv inom politiken och föreningslivet in i det sista. Förutom engagemanget i Publicistklubben var han bland annat ordförande i Föreningen Grävande Journalister och kommunrevisor i Partille kommun. I PK Västras styrelse var han kassör, men Kaj var mycket mer än så. Han var klippan som såg till att allt fungerade och aldrig backade för att ta på sig ännu en arbetsuppgift.

Kaj lämnar ett stort tomrum efter sig. Hans kunskap och erfarenhet, hans enorma kontaktnät, hans vänlighet och värme fattas oss.

Styrelsen Publicistklubbens Västra krets

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem