• Publicistklubben

Debatt Södra Norrland 16 mars

Konkurrenter i 112 år – men nu flyttar de ihop

Och –  är nykomlingen en David mot Goliat?

Varmt välkommen till en kväll med Publicistklubben södra Norrland
Onsdag 16 mars 2011 ( kl 18.15 och 19.00)

Den stora debatten börjar kl 19.00 i ST:s nuvarande mediecenter – kanske sista chansen att besöka Sundsvallas Tidning i klassiska kvarteret Brutto? I maj går flyttlasset och till gemensam adress med Dagbladet Nya Samhället – i kvarteter Badhuset (gamla Bolagsverket). Ägare till båda tidningarna, sedan i fjol, är den växande mediejätten i Mellannorrland MittMedia med strategi att hitta synergier: administrationen har hamnat i Gävle, annonsproduktionen i Söderhamn och Östersund. Kundtjänsten i Falun.

Hur nära blir samboförhållandet i Sundsvall? Är gemensam säljorganisation en början – för att fortsätta med familjesidorna, sporten, fotograferna*? Dessutom invigs snart en helt ny press à 150 miljoner kronor som ska betala sig. Ska Sundsvall gå i Umeås fotspår där
VK och VF sedan nyligen samarbetar kring *händelser*, sport och foto?

Panel: Kjell Carnbro, chefredaktör och ansvarig utgivare Sundsvalls Tidning, ST
Åke Härdfeldt, VD, redaktionschef och ansvarig utgivare Dagbladet Nya Samhället, DNS
Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare Västerbottens Folkblad, VF
Ingvar Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare Västerbottens-Kuriren, VK (via Skype)
Urban Åberg, VD Sundsvalls Nyheter

Pelle Sundberg, Mittuniversitetet leder utfrågningen

Vi börjar kvällen kl 18.15 hos uppstickaren Sundsvalls Nyheter – i de helt nya redaktionslokalerna vid Vängåvan mitt i Sundsvall. VD Urban Åberg ger Publicistklubben en specialvisning.

TVÅ KLOCKSLAG ALLTSÅ (och PK hoppas alla kommer till båda) 18.15 (till 18.45) visning av Sundsvalls Nyheter, ingång Kyrkogatan 16B (restaurang Oscar) 19.00 (i ca en timme), Trädgårdsgatan 27 – 29, STs mediecenter.

Eftersits till ca 21 där PK erbjuder en riktig öl och god macka till rekordlågt självkostnadspris så långt det räcker. Icke medlemmar som vill bevaka kvällen måste senast kl 17.00 den 16 mars anmäla sig till ordförande Lotte Nord, lotte.nord@sr.se  070-284 80 84
V Ä L K O M M E N!

Mer från PK Södra Norrland
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem