• Publicistklubben

Filmaren Fredrik Gertten får Politkovskaja-priset

Publicistklubbens pris till Anna Politkovskajas minne tilldelas i år filmaren Fredrik Gertten för sin film Bananas. Med motiveringen: ”Bananas är vår tids Vredens druvor. En film som ger kampen för yttrandefriheten ny mening och nytt hopp.”

Se en intervju med pristagaren här:

Tidigare pristagare:
2010: Amun Abdullahi Mohamed
2009: Elin Jönsson
2008: Ulf Johansson, Nerikes Allehanda
2007: Dawit Isaak

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem