• Publicistklubben

Debatt Stockholm: Var finns berättarna?

Publicistklubbens årsbok har titeln ”Berätta! Journalistikens bortslarvade möjlighet”. Vilken framtid har det stora reportaget? Klarar medierna att fånga vår tids historier? Välkommen till debatt måndagen den 11 april 2011 från kl 19.45

OBS! Årsmöte kl 18.00

Kl 19.45
Samtal med Svante Löfgren, medlem i Publicistklubben i 70 år.

I panelen cirka kl 20.00

  Mattias Göransson, chefred Filter och årsboksredaktör
  Stina Jofs, redaktionschef, Vi
  Torbjörn Nilsson, politisk redaktör, Fokus
  Tobias Regnell, chefred Offside och årsboksredaktör
  Amanda Rydman, exekutiv producent, P3 Dokumentär
  Svante Weyler, förläggare

Debattledare:
Ulrika Knutson, PK-ordförande

Kvällens meny:
Hummergratinerad gösfile med presspotatis. Vegetariskt alternativ: Broccolipaj.
Mat med glas vin 130, glas vin 40, starköl 45. Bordsbeställning enbart till PK:s kansli tel 08-556 061 49 (kl 08.30-12.00). Bokningar kan inte göras via PK:s telefonsvarare. OBS! Gäster som bokat bord ska vara på plats senast kl 19.00. Kom gärna i god tid. Vi har ofta fullsatt.

Varmt välkomna

Styrelsen

Nästa debatt: Måndagen den 9 maj 2011.

Debatten livesänds på nätet www.publicistklubben.se. Där kan du också följa samtal och panel i efterhand.

Mer från PK Stockholm
PK-debatt 19/4: Kända män gråter ut – Kladdig backlash?

Två våldtäktsanklagade kända män har fått enormt medieutrymme för sina egna partsinlagor, samtidigt som de kvinnor som anmält dem stått i skuggan av strålkastarljuset. Toppjuristen Göran Lambertz höll en livesänd… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd – Medlemsnytt Publicistklubben

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben Publicistklubben flyttar tillbaka till KulturhusetKulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem