• Publicistklubben

PK Södra Norrland: Bert Sundström

Måndagen den 9 maj gästas Publicistklubben Södra Norrland av Bert Sundström, som kommer att tala om livet som korrespondent för SVT i Washington och Moskva samt som utsänd i Mellanöstern, Latinamerika, Afrika, Asien och Europa, samt om hur nära han var att mista livet efter överfallet i Kairo.

Vi inleder med en utfrågning av chefredaktör Kjell Carnbro som går i pension efter 22 år vid rodret för Sundsvalls Tidning.
Han har lovat berätta några av sina bästa anekdoter inför pensioneringen.

Tid: Måndag den 9 maj. Mingel från 18.30. PK-kvällen börjar kl 19.00.
Plats: Mittuniversitetet, Sundsvall (Lubbesalen, skyltat)

Detta är en öppen föreläsning, sprid gärna och ta med dig en vän (eller flera).

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem