• Publicistklubben

PK Södra Norrland: Bert Sundström

Måndagen den 9 maj gästas Publicistklubben Södra Norrland av Bert Sundström, som kommer att tala om livet som korrespondent för SVT i Washington och Moskva samt som utsänd i Mellanöstern, Latinamerika, Afrika, Asien och Europa, samt om hur nära han var att mista livet efter överfallet i Kairo.

Vi inleder med en utfrågning av chefredaktör Kjell Carnbro som går i pension efter 22 år vid rodret för Sundsvalls Tidning.
Han har lovat berätta några av sina bästa anekdoter inför pensioneringen.

Tid: Måndag den 9 maj. Mingel från 18.30. PK-kvällen börjar kl 19.00.
Plats: Mittuniversitetet, Sundsvall (Lubbesalen, skyltat)

Detta är en öppen föreläsning, sprid gärna och ta med dig en vän (eller flera).

Mer från PK Södra Norrland
2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

PK-DEBATT 11/11: Facebook möter publicisterna

Publicistklubbens debatt 11/11: Läs mer

Debatt om Mittmedia-affären i Sundsvall

Sveriges största mediabolag köper upp Sveriges största lokaltidningskoncern. Vad kommer det betyda för de lokala läsarna och den lokala journalistiken? Kommer de vita fläckarna på mediekartan breda ut sig än… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem