• Publicistklubben

Västra debatt 29 augusti 2011: Hur hanterar medierna chock och tragedi?

Debatt och medlemsmöte

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg
Tid: 18.00 Från kl. 17.00 serveras mat och dryck till after work-priser.
Anmälan: pkvastra@gmail.com alt. 070-023 10 21 (telefonsvarare)


Inledning

Hur hanterar medierna chock och tragedi?
När tragedin i Oslo och på Utøya nådde medierna klarade de flesta svenska medier inte av att hålla rapporteringen balanserad. Jarle Roheim Håkonsen, programledare på NRK, berättar om hur NRK arbetade för att upprätthålla en nyanserad och balanserad bevakning.

Debatt

Vad missar journalistkåren? – Om journalisters syn på ”de andra”
Media tenderar att hantera människor med rötter någon annanstans än i Sverige som något man plockar in när man hanterar frågor som rör till exempel diskriminering eller kriminalitet. Men skriver vi egentligen om minoriteter, eller för dem? Vilka blir de långtgående konsekvenserna av att särbehandla minoriteter i nyhetsrapporteringen? Hur kan vi porträttera alla som en del av samhället? Hur kan media sudda ut gränserna mellan ”vi och dem”?

Gäster

Babak Rahimi, redaktör nättidskriften Uppmana
Yasmine El Rafie, SR el frilansjournalist
Elin Schwartz, Nyhetsredaktör Göteborgs Fria Tidning
Ylva Brune, massmediaforskare

Moderator

Erik Blix

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

PK Västra håller årsmöte 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Årsmötet kommer att sändas digitalt. På grund av covid -19 kommer vi dessvärre att tvingas begränsa… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem