• Publicistklubben

Västra debatt 29 augusti 2011: Hur hanterar medierna chock och tragedi?

Debatt och medlemsmöte

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg
Tid: 18.00 Från kl. 17.00 serveras mat och dryck till after work-priser.
Anmälan: pkvastra@gmail.com alt. 070-023 10 21 (telefonsvarare)


Inledning

Hur hanterar medierna chock och tragedi?
När tragedin i Oslo och på Utøya nådde medierna klarade de flesta svenska medier inte av att hålla rapporteringen balanserad. Jarle Roheim Håkonsen, programledare på NRK, berättar om hur NRK arbetade för att upprätthålla en nyanserad och balanserad bevakning.

Debatt

Vad missar journalistkåren? – Om journalisters syn på ”de andra”
Media tenderar att hantera människor med rötter någon annanstans än i Sverige som något man plockar in när man hanterar frågor som rör till exempel diskriminering eller kriminalitet. Men skriver vi egentligen om minoriteter, eller för dem? Vilka blir de långtgående konsekvenserna av att särbehandla minoriteter i nyhetsrapporteringen? Hur kan vi porträttera alla som en del av samhället? Hur kan media sudda ut gränserna mellan ”vi och dem”?

Gäster

Babak Rahimi, redaktör nättidskriften Uppmana
Yasmine El Rafie, SR el frilansjournalist
Elin Schwartz, Nyhetsredaktör Göteborgs Fria Tidning
Ylva Brune, massmediaforskare

Moderator

Erik Blix

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem