• Publicistklubben

Stöd Johan Persson och Martin Schibbye!

Sedan 1 juli sitter våra västsvenska kollegor Johan Person och Martin Shibbey häktade i Etiopien.
Svenskarna är ännu inte anklagade för något brott. De behandlas väl och får besök av ambassadtjänstemän varje fredag.De är misstänkta för att olovligen passerat gränsen samt för terroristbrott. Den främsta anledningen till omhäktningen är att polisen vill ha mer tid att undersöka varför Johan och Martin tagit sig in i landet. Och varför de tagit sig in tillsammans med ONLF i Ogadenprovinsen.

I väntan på att den tysta diplomatin verkar kan vi hjälpa dem. Det finns en rättshjälpsfond som startats av Journalistförbundet och Reportrar utan gränser för att bidra till Martin Schibbye och Johan Perssons eventuella advokatkostnader.

Bidra gärna.
Skänk pengar genom att betala in på:
Bankgironummer 5567-3818, betalningsmottagare Reportrar utan gränser. Märk inbetalningen Johan och Martin.

Styrelsen för Publicistklubbens Västra Krets

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00. Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger… Läs mer

PK Västra LIVE 3/5 18.00: Göteborgs mediehistoria

Göteborgs mediehistoria är just nu föremål för vad som verkar vara ovanligt mycket uppmärksamhet. Tre aktuella böcker kan betraktas som tydliga tecken på det. De presenteras den 3 maj under… Läs mer

PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00. På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem