• Publicistklubben

Stöd Johan Persson och Martin Schibbye!

Sedan 1 juli sitter våra västsvenska kollegor Johan Person och Martin Shibbey häktade i Etiopien.
Svenskarna är ännu inte anklagade för något brott. De behandlas väl och får besök av ambassadtjänstemän varje fredag.De är misstänkta för att olovligen passerat gränsen samt för terroristbrott. Den främsta anledningen till omhäktningen är att polisen vill ha mer tid att undersöka varför Johan och Martin tagit sig in i landet. Och varför de tagit sig in tillsammans med ONLF i Ogadenprovinsen.

I väntan på att den tysta diplomatin verkar kan vi hjälpa dem. Det finns en rättshjälpsfond som startats av Journalistförbundet och Reportrar utan gränser för att bidra till Martin Schibbye och Johan Perssons eventuella advokatkostnader.

Bidra gärna.
Skänk pengar genom att betala in på:
Bankgironummer 5567-3818, betalningsmottagare Reportrar utan gränser. Märk inbetalningen Johan och Martin.

Styrelsen för Publicistklubbens Västra Krets

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

PK Västra håller årsmöte 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Årsmötet kommer att sändas digitalt. På grund av covid -19 kommer vi dessvärre att tvingas begränsa… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem