• Publicistklubben

Stöd Johan Persson och Martin Schibbye!

Sedan 1 juli sitter våra västsvenska kollegor Johan Person och Martin Shibbey häktade i Etiopien.
Svenskarna är ännu inte anklagade för något brott. De behandlas väl och får besök av ambassadtjänstemän varje fredag.De är misstänkta för att olovligen passerat gränsen samt för terroristbrott. Den främsta anledningen till omhäktningen är att polisen vill ha mer tid att undersöka varför Johan och Martin tagit sig in i landet. Och varför de tagit sig in tillsammans med ONLF i Ogadenprovinsen.

I väntan på att den tysta diplomatin verkar kan vi hjälpa dem. Det finns en rättshjälpsfond som startats av Journalistförbundet och Reportrar utan gränser för att bidra till Martin Schibbye och Johan Perssons eventuella advokatkostnader.

Bidra gärna.
Skänk pengar genom att betala in på:
Bankgironummer 5567-3818, betalningsmottagare Reportrar utan gränser. Märk inbetalningen Johan och Martin.

Styrelsen för Publicistklubbens Västra Krets

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem