• Publicistklubben

Stöd Johan Persson och Martin Schibbye!

Sedan 1 juli sitter våra västsvenska kollegor Johan Person och Martin Shibbey häktade i Etiopien.
Svenskarna är ännu inte anklagade för något brott. De behandlas väl och får besök av ambassadtjänstemän varje fredag.De är misstänkta för att olovligen passerat gränsen samt för terroristbrott. Den främsta anledningen till omhäktningen är att polisen vill ha mer tid att undersöka varför Johan och Martin tagit sig in i landet. Och varför de tagit sig in tillsammans med ONLF i Ogadenprovinsen.

I väntan på att den tysta diplomatin verkar kan vi hjälpa dem. Det finns en rättshjälpsfond som startats av Journalistförbundet och Reportrar utan gränser för att bidra till Martin Schibbye och Johan Perssons eventuella advokatkostnader.

Bidra gärna.
Skänk pengar genom att betala in på:
Bankgironummer 5567-3818, betalningsmottagare Reportrar utan gränser. Märk inbetalningen Johan och Martin.

Styrelsen för Publicistklubbens Västra Krets

Mer från PK Västra
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem