• Publicistklubben

Möte i Härnösand med Bertil Ternert

Publicistklubben södra Norrland, har möte i Härnösand på måndag den 31 oktober.

På programmet har vi Bertil Ternert, hovets informationschef.

Hur gick det till när statschefen bestämde sig för att ge TT den exklusiva tv-intervjun där han förnekar porrklubbsbesök och kriminella kontakter? Hur förbereder kungafamiljen sina mediaframträdanden – och sina resor, med exempel Saudiarabien? Och vilken beredskap finns inför tronarvingens nedkomst kommande vår?

Vi träffar även Maria Schibbye, fotograf och fotolärare vid Kramfors gymnasium, Ådalsskolan. Hennes släkting journalisten Martin Schibbye och bildjournalisten Johan Persson sitter sedan 1 juli fängslade i Etiopien misstänkta för terrorbrott, gripna vid reportageresa i Ogaden.
Under kvällen gör vi även en insamling till Reportar utan gränser.

Till dig som föranmäler bjuder vi på öl/vin och buffé.
Anmälan senast 30 oktober till ordförande Lotte Nord (lotte.nord@sr.se eller 070 – 284 80 84) som också samordnar samåkning Sundsvall – Härnösand.

Varmt välkommen på måndag 31 oktober, till St Petrilogen i Härnösand.
Mat, dryck, umgås: kl 18.00 (senkomna kan köpa), start med gäster: 19.00

Mer från PK Södra Norrland
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem