• Publicistklubben

Möte i Härnösand med Bertil Ternert

Publicistklubben södra Norrland, har möte i Härnösand på måndag den 31 oktober.

På programmet har vi Bertil Ternert, hovets informationschef.

Hur gick det till när statschefen bestämde sig för att ge TT den exklusiva tv-intervjun där han förnekar porrklubbsbesök och kriminella kontakter? Hur förbereder kungafamiljen sina mediaframträdanden – och sina resor, med exempel Saudiarabien? Och vilken beredskap finns inför tronarvingens nedkomst kommande vår?

Vi träffar även Maria Schibbye, fotograf och fotolärare vid Kramfors gymnasium, Ådalsskolan. Hennes släkting journalisten Martin Schibbye och bildjournalisten Johan Persson sitter sedan 1 juli fängslade i Etiopien misstänkta för terrorbrott, gripna vid reportageresa i Ogaden.
Under kvällen gör vi även en insamling till Reportar utan gränser.

Till dig som föranmäler bjuder vi på öl/vin och buffé.
Anmälan senast 30 oktober till ordförande Lotte Nord (lotte.nord@sr.se eller 070 – 284 80 84) som också samordnar samåkning Sundsvall – Härnösand.

Varmt välkommen på måndag 31 oktober, till St Petrilogen i Härnösand.
Mat, dryck, umgås: kl 18.00 (senkomna kan köpa), start med gäster: 19.00

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem