• Publicistklubben

Vad ska vi med Public Service till?

Just nu sitter en utredning tillsatt av regeringen och ser över framtidens public service. Vilken roll ska Sveriges Radio, SVT och UR ha i framtidens medielandskap. Behövs det offentligt finansierad TV och radio i allmänhetens tjänst eller kan det där lösas på annat sätt?

Välkommen till en debatt mellan Göran Ellung, programdirektör på TV4, Mats Svegfors, VD Sveriges Radio och Jan Axelsson, programdirektör för SVT nyheter och current affairs.

Plats: Norrköpings nya Radio- och TV-hus på Västgötegatan 13 A .

När: 31 oktober. Vi börjar med en rundvandring i huset klockan 18:00. Debatten startar klockan 19:00.

Under kvällen bjuder vi på landgång med tillhörande dryck. Vet du redan nu att du kommer? Hör av dig till lars.bernfalk@sverigesradio.se och anmäl om du vill ha något att äta.

Välkommen!
Publicistklubben östra kretsen

Mer från PK Östra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

PK Östra presenterar nytt stipendium

PK Östras stipendium är avsett för medlemmar i kretsen. Stipendiet ska främja studier, utbildning eller annan förkovran som gynnar den lokala journalistiken. Syftet med studierna ska vara att bredda och fördjupa… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem