• Publicistklubben

Ny debatt måndagen den 14:e november: ”Tidningsdödens senaste offer”

Nu slaktas GT – och fler kommer efter

Snart har vi bara en betald dagstidning i Göteborg. Förhandlingar om kraftiga nedskärningar pågår på GT – och snart återstår i praktiken bara en lokalredaktion av tidningen som för inte så länge sedan hade 150 journalister och en upplaga på 120 000 Av dem kommer två, kanske tre, vara under 57 år. Ingen under 50.

Inte bara GT drabbas av nedskärningar trots att tidningarnas vinster är större än någonsin. Aftonbladet skär ner, Svenska Dagbladet likaså. Senast kom beskedet om att Sydsvenskan vill göra sig av med 80 journalister.

I panelen:

Tomas Brunegård: ordförande i TU, VD och koncernchef för Stampen-gruppen
Jonas Nordling: ordförande i Svenska Journalistförbundet
Lars Näslund: chefredaktör på GT
Pär-Arne Jigenius: tidigare chefredaktör på både GT och GP, före detta PO
Agneta Lindblom Hulthén: mångårig medarbetare på GT och då även ordförande i journalistklubben
Moderator: Britt-Marie Mattsson, förstereporter på GP

I publiken finns fler inbjudna debattörer:

Gunnar Ohlson, klubbordförande på GT, Jonas Ohlsson, ekonom och medieforskare på JMG, samt Jimmy Fredriksson, före detta chef för GT:s ledaravdelning som hoppat av i protest.

Inledning:

Bo Rothstein om korruption i Sverige – och i Göteborg

Statsvetaren Bo Rothstein berättar om sin nyutkomna bok ”The Quality of Government: Corruption, Social Trust an Inequality in International Perspective”.om bland annat korruption i olika länder. Han har också skarpa synpunkter på hur såväl myndigheter som media har hanterat korruptionsskandalerna i Göteborg.

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg
Pris: 100 kr (50 kr för studenter) om du vill äta, annars gratis
Tid: Från kl. 17.00 serveras mat och dryck till after work-priser. Kom direkt från jobbet och mingla med kolleger innan debatten börjar kl 18.00!

Om du vill äta, anmäl dig på mail: pkvastra@gmail.com eller mobil: 0700-23 10 21
senast torsdagen 10 november. Anmälan är bindande. Ingen anmälan om du inte vill äta.

Välkomna!

Styrelsen Publicistklubbens Västra Krets

Mer från PK Västra
PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem