• Publicistklubben

Hannes Råstam är död

Journalisten Hannes Råstam, Göteborg, har avlidit, 56 år gammal.

Han var mest känd för sina många undersökande reportage i SVT, främst i Uppdrag granskning. Bland annat låg han bakom de reportage som lett fram till resningsprocesserna kring Thomas Quick, dömd för åtta mord.

Hannes Råstam belönades med PK Västras Stora pris 2010. Han fick priset för att ”med stort tålamod, noggrannhet och lyhördhet samt med känsla för detaljer och förmåga att skildra komplicerade sammanhang i sina dokumentärfilmer för tv avslöjat tre av vår tids största rättsskandaler”.

Styrelsen för PK Västras Krets

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem