• Publicistklubben

David Lagercrantz till bokens afton

”Jag vill skriva egna romaner, mina egna historier. Men när de ringde från Bonnier om att skiva Zlatans bok hann jag inte tänka. Jag skrek JAAA.”

Så säger David Lagercrantz, journalist och författare som skrivit boken ”Jag är Zlatan”. På 80-talet var han kriminalreporter på Sundsvalls Tidning.

Torsdag den 26 januari kommer han till Sundsvall på bokens afton på Vängåvans bok och papper. Publicistklubben södra Norrland har 20 biljetter till kvällen så det är gratis för dig som medlem alltså. Det är först till kvarn som gäller!
På bokhandeln är det öppet för alla och alltså inte specifikt publicistklubben, men efteråt blir det en exklusiv eftersits på lokal i Sundsvall. Lokalen är inte helt klar ännu, men det blir centralt och möjlighet att där äta och dricka efter eget behag.

För att få en av biljetterna till bokhandeln är det obligatorisk anmälan till Lotte Nord – lotte.nord@sverigesradio.se.

Tid: 26 januari klockan 18,30
Plats: Vängåvans bok och papper

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem