• Publicistklubben

David Lagercrantz till bokens afton

”Jag vill skriva egna romaner, mina egna historier. Men när de ringde från Bonnier om att skiva Zlatans bok hann jag inte tänka. Jag skrek JAAA.”

Så säger David Lagercrantz, journalist och författare som skrivit boken ”Jag är Zlatan”. På 80-talet var han kriminalreporter på Sundsvalls Tidning.

Torsdag den 26 januari kommer han till Sundsvall på bokens afton på Vängåvans bok och papper. Publicistklubben södra Norrland har 20 biljetter till kvällen så det är gratis för dig som medlem alltså. Det är först till kvarn som gäller!
På bokhandeln är det öppet för alla och alltså inte specifikt publicistklubben, men efteråt blir det en exklusiv eftersits på lokal i Sundsvall. Lokalen är inte helt klar ännu, men det blir centralt och möjlighet att där äta och dricka efter eget behag.

För att få en av biljetterna till bokhandeln är det obligatorisk anmälan till Lotte Nord – lotte.nord@sverigesradio.se.

Tid: 26 januari klockan 18,30
Plats: Vängåvans bok och papper

Mer från PK Södra Norrland
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem